Dezvaluirea facuta de actionarul majoritar de la Vaslui: "Mi-am rugat un frate sa puna un bilet la pariuri pe Steaua - Vaslui"

Steaua Ciprian Damian Vaslui Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 12 Aprilie 2014, 18:38
Data actualizarii: Sambata 12 Aprilie 2014, 18:50

►Sambata 19:00 Wigan – Arsenal in FA CUP, 21:00 LK "Uzina de Bataie" ►Duminica 17:30 Ajax - Ado Den Hag, 20:00 Finalele skandenberg: Ii paste bataia! 22:00 Stoica, primul meci in GLORY

Actionarul majoritar al FC Vaslui, Ciprian Damian, a dezvaluit astazi la Sport.ro faptul ca l-a rugat pe un frate de-al sau sa puna un bilet la pariuri inainte de Steaua - Vaslui, pentru ca se astepta ca moldovenii sa castige in Ghencea.

"Nu am jucat pana acum la pariuri, dar aseara am rugat un frate de-al meu, i-am spus foarte clar: <<Adrenalina asta dinaintea meciului trebuie sa se descarce undeva. Eu zic ca batem in seara asta. Pune 100 de lei si daca ii pierzi, raman dator.>>"

"N-a avut curaj, a pus doar 50 de lei. Exista si biletul. N-am jucat in viata mea la pariuri, dar am zis, la situatia care a fost, ca nu se poate, adrenalina asta trebuie sa se descarce undeva.", a declarat Ciprian Damian la Sport.ro.

CE SPUN SPECIALISTII DE PE PIATA PARIURILOR DESPRE STEAUA - VASLUI

FC Vaslui a produs surpriza campionatului aseara, in Ghencea, dupa ce a reusit sa o invinga pe Steaua cu 1-0.

Nu neaparat victoria moldovenilor este iesita din comun, ci contextul in care s-a jucat aceasta partida. Bookmakerii au oferit cote istorice pentru victoria echipei clasate pe pozitia a 5-a in Liga I: 20, 25 sau chiar 33, in cazul unor case de pariuri. DETALII AICI

Daniel Smeada, expert pe piata pariurilor din Romania, spune ca evolutia cotelor este atipica pentru un meci de campionat si ca, in cazul in care s-au pariat sume mari pe Steaua - Vaslui, Federatia a fost deja informata.

"Intrebarea e de ce au evoluat cotele asa. A fost exact ca in politica: declaratiile inainte de meci. Unii au pus cota asta pentru ca au spus cei de la Vaslui ca vin cu juniorii. Steaua este echipa cea mai pariata din Romania. Daca merge un om de rand la o casa de pariuri, are o anumita limita in ceea ce priveste sumele pariate."

"Casele de pariuri te pot bloca, sa nu pui bani prea multi, insa ele au un barem pana la care primesc mize."

"Sunt si clienti VIP care pot fi lasati sa puna sume mai mari, insa exista si in acest caz un fel de plafon, ca sa zic asa. Asta daca e sa vorbim despre eventualele 'blaturi la pariuri'. Orice meci se poate juca dupa un scenariu. De regula, casele de pariuri raporteaza, exista o intelegere cu Federatia, casele de pariuri informeaza cand se pun prea multi bani pe unele evenimente, pe unele modificari bruste", a explicat Daniel Smeada la Sport.ro.

DAN BARA, SPECIALIST IN PARIURI GAZETA SPORTURILOR: "CRED CA S-AU REZOLVAT PROBLEMELE CU BANII LA VASLUI" :)

"Sunt multe lucruri de spus, daca ar fi sa vorbim transant ar suna oarecum acuzator. Parerea mea e ca, daca jucatorii Vasluiului se plangeau ininte de meci ca au probleme cu banii, acum nu cred ca se mai plang. Cred ca era o lipsa de bani care acum nu mai exista."

"Inaintea meciului, cand s-a aflat ca Vasluiul intra cu echipa buna, cota ajunsese la 12-15."

"Daca e sa vorbim ipotetic, despre echipa A si echipa B... daca echipa A are o cota care nu este suficient de atractiva pentru a fi speculata la pariuri, atunci se lanseaza un zvon contrar, care face ca acea cota sa creasca foarte mult. In momentul maxim, cand inca nu se stia ce se va intampla, cineva care avea putere financiara, venea si punea la pariuri, dar bineinteles nu in Romania, ci in strainatate, acolo unde se accepta pariuri de ordinul sutelor de mii, poate chiar milioane de euro."

"De exemplu, la o cota 29, cat era la scor corect 0-1 la Steaua - Vaslui, daca pui 1 milion de euro, castigi 29 de milioane de euro. Si sumele astea se platesc, bineinteles."

"Nu fac acuzatii nefondate, imi rezerv o doza de indoiala. Insa, pe de alta parte, daca ar fi fost facut un film la Hollywood, ar fi fost scenariul perfect.", a declarat Dan Bara, specialist in pariuri al cotidianului Gazeta Sporturilor.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!