Alexandru Stoian Farul Constanta FC U Craiova Gica Hagi Nicolae Dobrin Superliga

Depășit doar de Dobrin! Alexandru Stoian a devenit al doilea cel mai tânăr debutant din istoria primei ligi

Farul Constanța a debutat un nou jucător la o vârstă foarte fragedă - tânărul atacant Alexandru Stoian, în vârstă de 14 ani.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 29 Octombrie 2022, 08:30
Data actualizarii: Sambata 29 Octombrie 2022, 08:30

În minutul 88 al meciului cu FC U Craiova (2-1), Gică Hagi a făcut o dublă schimbare. I-a scos de pe teren pe Denis Alibec și Alexi Pitu, iar în locul lor au intrat Robert Moldoveanu, respectiv Alexandru Stoian.

Alexandru Stoian, al doilea cel mai tânăr debutant din istoria primei ligi a României

Alexandru Stoian, care va împlini 15 ani pe 15 decembrie, a devenit al doilea cel mai tânăr debutant din istoria primei ligi a României, fiind depășit doar de legendarul Nicolae Dobrin, potrivit We Love Stats.

Top 3 cei mai tineri debutanți din istoria primei ligi a României:

  • 1. Nicolae Dobrin - 14 ani, 10 luni şi 5 zile: Ştiinţa Cluj - Dinamo Piteşti 5-1 (01.07.1962)
  • 2. Alexandru Stoian - 14 ani, 10 luni si 13 zile: FC U Craiova 1948 - Farul 1-2 (28.10.2022)
  • 3️. Rareș Lazăr - 15 ani, 1 lună, 19 zile: Ceahlăul – Vaslui 2-0 (17.05.2014)

Cine este Alexandru Stoian, jucătorul Farului care a debutat în Superliga la 14 ani

Tânărul fotbalist, poreclit "Blondul", este un produs al Școlii de Fotbal Benfica București, iar în august și septembrie a jucat în șase meciuri ale României U16, reușind să marcheze trei goluri, contra Bulgariei (4-0), Muntenegrului (4-1) și Spaniei (2-1).

Alexandru Stoian s-a născut la Madrid, însă a crescut în România, iar în 2018 și 2019 a fost invitat de gruparea iberică Celta Vigo în stagii de pregătire, scrie sursa citată.

"Da, sunt dreptaci, dar să știți că dau bine și cu stângul. De când eram mic exersam la antrenamente folosirea piciorului stâng. Mai trimiteam din când în când mingea în porumb, cum se spune, dar vreau să cred că acum am ajuns la același nivel și cu stângul.

Am participat doi ani la rând la un turneu organizat la Brașov. La ambele turnee am fost ales cel mai bun jucător, recompensa fiind un cantonament la Celta Vigo, în Spania!

(n.r - la Celta Vigo) Altă lume! Mai greu la capitolul comunicare, nu știam limba, nu știam atunci nici engleza. Acum știu! Perioadele petrecute la Celta Vigo m-au ambiționat și mai mult și m-au determinat să îmi doresc și mai mult să continui", spunea Alexandru Stoian, într-un interviu acordat pentru FRF în august.

Modifică setările cookies