Decizia FRF după ce Farul a cerut retragerea licenței celor de la Academica. Măsura dura luată împotriva ilfovenilor

Academica Clinceni Farul Constanta Liga 1 Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 16 Februarie 2022, 16:13
Data actualizarii: Miercuri 16 Februarie 2022, 16:20

FRF a dat răspunsul în cazul plângerii făcută de Farul, prin care oficialii constănțeni cereau retragerea licenței clubului din Ilfov.

Comisia de Disciplină a FRF a respins cererea celor de la Farul ca neîntemeiată, însă a decis sancționarea dură a Academicii Clinceni, cu suma de 10.000 de lei.

„FC Farul Constanţa vs. ASC FC Academica Clinceni - Plângere - Admite în parte sesizarea formulată de FC Farul Constanţa aşa cum a fost modificată. În temeiul art. 79.12 din RD, se sancţionează clubul AFC Academica Clinceni cu penalitate sportiv de 10.000 lei. Respinge în rest cererea ca neîntemeiată”, se precizează în soluţia comisiei publicată pe site-ul oficial al Ligii Profesioniste de Fotbal.

Meciul dintre Farul Constanța și Academica Clinceni a fost amânat din cauza infectărilor cu coroanavirus în rândul jucătorilor de la ultima clasata din Liga 1.

Articolul în baza căruia s-a dispus sancţiunea face referire la neîndeplinirea condiţiilor de participare în competiţii, potrivit Agerpres.

Meciul Academica Clinceni - Farul Constanţa, programat la 29 ianuarie, în etapa a 23-a a Ligii I, a fost amânat de Liga Profesionistă de Fotbal deoarece formaţia ilfoveană avea mai mulţi jucători infectaţi cu Covid-19 şi nu dispunea de suficienţi pentru a putea juca. 

Conducerea clubului Farul a sesizat comisia acuzând faptul că Academica Clinceni nu avea pe lista oficială depusă la LPF 25 de jucători, aşa cum prevede regulamentul. Partida restantă Academica Clinceni - Farul Constanţa a fost reprogramată pentru joi, 17 februarie, de la ora 20:00.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!