De aici poate veni salvarea lui Dinamo! Mircea Lucescu, dispus să ajute

Mircea Lucescu Dinamo Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 24 Decembrie 2021, 12:07
Data actualizarii: Vineri 24 Decembrie 2021, 12:09

Dinamo traversează o perioadă critică, încheiând anul 2021 pe locul 15, penultimul, cu 15 înfrângeri în primele 21 de etape din Liga 1.

Pentru a reuși să evite retrogradarea, Mircea Rednic, antrenorul demis recent de Dinamo, anunța că intenționează să colaboreze cu formația lui Mircea Lucescu, Dinamo Kiev, care ar consta în cedarea temporară a unor jucători din Ucraina la formația bucureșteană.

Mircea Lucescu, dispus să ajute Dinamo

Chiar dacă Rednic a fost demis surprinzător, iar în locul său a fost numit Flavius Stoican, Mircea Lucescu spune că planul poate merge mai departe. Totuși, "Il Luce" avertizează că niște jucători tineri din Ucraina nu pot garanta salvarea de la retrogradare.

"Exista o idee. Și Dinamo Kiev era interesată. Ideea rămâne și în absența lui Rednic. Să vedem ce se întâmplă mai departe la Dinamo. Nu știu dacă rezolvarea problemei depinde de transferul unor jucători. Nu salvezi de la retrogradare cu jucători tineri, dar ei aduc entuziasm. Cu jucători valoroși da, dar și eu am nevoie de jucători valoroși.

Schimbările de jucători, dacă le gândești foarte bine, se poate construi o echipă, nu de câștigarea unui titlu, dar se poate construi", a spus Mircea Lucescu, la Digisport.

Stoican: „O să am o discuție cu Mircea Lucescu”

Flavius Stoican asigură că este determinat să redreseze situația clubului și le promite suporterilor că acest lucru se va observa și în atitudinea jucătorilor. De asemenea, noul antrenor al lui Dinamo va apela și la Mircea Lucescu, care și-a manifestat intenția de a-i ajuta pe „câini”.  

„Voi face tot ceea ce îmi stă în putere să salvăm echipa, cu toții, sunt convins că vom reuși. Chiar dacă cei mai mulți dintre microbiști nu ne dau șanse, sau mari șanse, vom face totul ca să fie bine pentru Dinamo. 

Fiindcă în această situație primează binele clubului. Cu atât mai mare e ambiția mea. Promisiuni sunt ușor de spus din gură, eu atât vreau: să muncesc alături de jucători! Pentru mine ei sunt cei mai importanți. 

Dacă jucătorii joacă, iar eu trebuie să-i fac să joace, suporterii or să fie mulțumiți de ceea ce vom arăta pe teren. Că așa, din vorbă, toți promitem și suntem buni! Ei, jucătorii, sunt la Dinamo, suporterii ce așteaptă? Fotbal! Atunci să le dăm fotbal!

O să am o discuție și cu nea Mircea Lucescu, am înțeles că vrea să ajute. Avându-l antrenor atât timp la Șahtior Donețk, cu atât mai mare este încrederea. Știu sigur că dumnealui e un sufletist și un om care ajută mereu. Acum, să vedem cum va putea”, a declarat Flavius Stoican pentru Gsp.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!