FOTO Daniele, fratele lui Andrea Compagno: "Dacă nu mergea în România, poate că nu reușea. Campionatul nu e slab"

Andrea Compagno daniele compagno FCSB Italia Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 11 Martie 2023, 12:33
Data actualizarii: Sambata 11 Martie 2023, 12:33

Daniele Compagno, fratele lui Andrea, a oferit un interviu pentru presa din Italia în care a vorbit despre convocarea atacantului de la FCSB în lotul lărgit al Squadrei Azzurra.

Daniele este cu aproape doi ani mai mare decât Andrea și, la rândul său, a jucat fotbal în ligile inferioare din Italia. Spre deosebire de atacantul lui FCSB, cu care a fost și coleg, Daniele a renunțat după mai mulți ani petrecuți în Serie D sau în San Marino, iar acum este expert în padel, un sport care a devenit tot mai popular.

Daniele Compagno: "Lui Andrea i s-a îndeplinit un vis"

În interviul acordat site-ului jurnalistului Gianluca Di Marzio, Daniele vorbește despre vestea convocării lui Andrea la naționala Italiei și rememorează începuturile fratelui său în fotbal.

"Luni a fost ziua Carolei (n.r - sora lui Daniele și Andrea), însă vestea convocării a început să circule în România și nu s-a mai putut ascunde de noi. Ne-a sunat, era foarte entuziasmat. I s-a îndeplinit un vis, un obiectiv pe care îl avea de când era copil", spune Daniele.

  • Familia Compagno este formată din părinții Barbara și Rosario și copiii Andrea, Daniele și Carola.

"În Palermo am locuit într-o casă mare. La subsol era un fel de depozit pentru mobilă veche și canapele. Tata a acoperit podeaua cu iarbă artificilaă, iar eu și Andrea ne jucam acolo. În vremea aceea era portar, având în vedere că era deja foarte înalt. Și eu sunt înalt, dar nu ca el. 

Când eram mici, jucam unu contra unu, șutam unul împotriva celuilalt. Mereu ajugeam acasă transpirați, cu genunchii juliți, iar mama ne chema la cină, pentru că deja era târziu. Fotbalul a fost mereu o pasiune a noastră", rememorează fratele lui Andrea Compagno.

Andrea Compagno (dreapta), alături de fratele Daniele (stânga) și tatăl Rosario (centru) / Foto: Gianluca Di Marzio

"Nu sunt de acord că ar fi slab campionatul din România"

Drumul lui Andrea către naționala Italiei, chiar și în lotul lărgit, a avut numeroase obstacole, însă faptul că a văzut mereu partea bună în lucrurile care i s-au întâmplat l-a ejutat enorm, spune fratele său.

"Când a început în Serie D, în zona Messina, i-au dat o dată 50 de euro în banconte de 5 euro pentru a lua benzină și a merge acasă. Noi poate eram demoralizați, dar el a acceptat și s-a întors fără să comenteze.

Când a mers în Sardinia, a ajus într-o casă fără tacâmuri sau oale. Nu a zis nimic nimănui. S-a dus și și-a cumpărat singur totul. Nu e niciodată negativist, e un lucru special ăsta la el. Mereu vede partea bună. Spunea că aceste lucruri îl vor ajuta să crească.

Am citit că anumite persoane sunt acuzate că nu l-au văzut mai devreme, însă încă îi lipsea ceva. Ceva ce a căpătat în acești ultimi 2-3 ani. E vorba de dedicare, dar și de destin. Dacă nu ar fi mers în România, poate că nu ar fi reușit. Nu sunt de acord cu cei care spun că liga din România este slabă. Poate că par influențat, dar încerc să fiu obiectiv. Un jucător marchează sau nu, indiferent de nivel. Andrea a marcat foarte multe goluri aproape oriunde.

Mă gândeam să cumpăr bilete la meciul Italia - Anglia, de la Napoli, însă nu o voi face. Prefer să merg la București, unde nu am fost niciodată. Andrea mi-a vorbit foarte frumos despre oraș.

Reușita lui Andrea este și pentru bunicul nostru, care nu mai este cu noi. Ne spunea mereu înainte să moară că vrea să ne vadă pe unu dintre noi în meciuri jucate pe cele mai frumoase stadioane din lume. Nu a reușit, dar cumva știm că este oricum cu noi. Ar fi mândru acum", a mai spus Daniele Compagno.

Italia va înfrunta Anglia (23 martie) și Malta (26 martie), în preliminariile EURO 2024. Selecționerul Roberto Mancini a confirmat prezența lui Andrea Compagno în lotul lărgit, însă rămâne de văzut dacă atacantul de la FCSB va rămâne și pe lista finală a jucătorilor convocați.

Andrea Compagno (stânga), alături de tatăl și fratele său / Foto: Gianluca Di Marzio

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!