dan sucu Rapid Sepsi OSK Superliga

Dan Șucu, un nou atac la adresa clubului Sepsi OSK: „Știi cât e impozitul la stadion!? Întreabă-i dacă plătesc”

Dan Șucu, unul dintre acționarii Rapidului, s-a lansat într-un nou atac la adresa lui Sepsi, club pe care îl acuză indirect de practici neloiale.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 06 Iulie 2022, 22:22
Data actualizarii: Miercuri 06 Iulie 2022, 22:27

La conferința de prezentare, după ce a preluat 50% din acțiunile clubului din Giulești, Dan Șucu i-a acuzat pe cei de la Sepsi că „sunt haiduci” și a invitat Curtea de Conturi din Ungaria să verifice cum se face finanțarea echipei din Sfântu Gheorghe.

La mai bine de o lună Dan Șucu și-a reluat discursul și susține că Sepsi face concurență neloială echipelor din Liga 1, deoarece se folosește de banii publici din Ungaria pentru a se finanța.

Patronul Rapidului este nemulțumit de faptul că el trebuie să plătească 50.000 de euro la fiecare meci pe care clubul său îl dispută pe noua arenă din Giulești, în timp ce Sepsi OSK beneficiază de un stadion construit din bani din Ungaria, pentru care, presupune dânsul, nu plătește nici măcar impozit, care s-ar ridica undeva la 500.000 de euro.

„Noi nu avem în patrimoniu așa ceva. Pe noi nu ne-a împroprietărit Guvernul țării noastre, sau al unei țări străine, cu un stadion, ca pe Sepsi.

Hai să ne înțelegem puțin. Sepsi a spus că are un stadion de 27 de milioane de euro, 28 de milioane, 30, ceva de genul ăsta.

Știi cât e impozitul local pentru un stadion de genul ăsta? Dacă l-ar plăti. Spune-mi o sumă. E 1.8%. Din 30 de milioane, impozitul e de 500 și ceva de mii de euro pe an.

Ia întreabă-i dacă plătesc. Că legea spune că trebuie să plătească pentru așa ceva. Sau dacă au primit scutire de la primăria locală”, a spus Dan Șucu, potrivit Digisport.

La finalul lunii mai,  Dan Şucu a preluat 50% din acţiunile clubului de fotbal FC Rapid, celelalte 50 de procente rămânând în posesia lui Victor Angelescu.

Dan Șucu visează ca Rapid să se bată an de an la titlu

Noul acţionar a declarat că îşi doreşte ca FC Rapid să se lupte în fiecare an la câştigarea titlului de campioană.

„Ne dorim ca Rapid să redevină o echipă puternică, care an de an să lupte cu şanse reale la câştigarea titlului din Liga I. Şi, de ce nu, sperăm pe viitor să ne aducă satisfacţiile dorite şi în competiţiile europene. Da, ne-am dori mult ca toţi fanii Rapidului să fie din nou mândri de performanţele echipei. Şi tot pentru fanii noştri, ne vom strădui ca aceste performanţe să fie obţinute prin seriozitate şi corectitudine”, a afirmat Şucu.

Modifică setările cookies