Scandal la Petrolul! Unul dintre cei mai buni marcatori din ultimul an cere INSOLVENTA! Reactia de ultima ora a clubului

Scandal la Petrolul! Unul dintre cei mai buni marcatori din ultimul an cere INSOLVENTA! Reactia de ultima ora a clubului

Petrolul Ploiesti se pregateste de proces. Unul dintre cei mai buni marcatori din ultimul an cere insolventa.

Mihai Joita, agentul lui Hamza, a declarat la Sport.ro in aceasta dimineata ca va cere in instanta insolventa clubului din cauza datoriilor pe care Petrolul le are inca fata de atacantul tunisian. Acesta a povestit la Sport.ro: "Hamza a plecat pentru ca a fost impins sa plece. S-a dorit plecarea lui Hamza, si nu pentru ca si-a dorit el sa plece."

"Un jucator gen Hamza care in 48 de meciuri a marcat 37 de goluri, e normal ca in perioada de transferuri sa aiba oferte, sa fie curtat. De obicei, la orice club, cand jucatorul este curtat, clubul revine cate jucator si face o oferta, se discuta despre o marire a contractului, o negociere a contractului."

"Va dati seama, ofertele pe care jucatorul le avea erau mult mai mari decat ce putea sa ofere Petrolul, dar jucatorul alegea cu inima intai, apoi cu partea financiara. O oferta din partea Petrolului, mult mai mica decat alta din alta parte, era mult mai interesanta pentru Hamza. Ori, nu s-a discutat si nu s-a dorit sa se discute cu jucatorul sau cu mine despre aceasta chestiune."

"Ideea e in felul urmator, cand a fost Rednic la Petrolul, Hamza a jucat foarte putin. Cand a venit Cosmin Contra, pana cand acesta a cunoscut foarte bine echipa, pana a gasit formula ideala, a mai durat cateva meciuri si Hamza nu prea a facut parte din primul 11, a fost si putin accidentat. E normal ca jucatorul, din dorinta de a juca, din toate astea, a fost putin stresat, iar inaintea meciului cu Vaslui, a fost un episod in care Hamza a fost mai tensionat."

"Atunci am fost contactat de domnul Capra, sa vin la Ploiesti, asta am facut, am avut o discutie constructiva cu jucatorul, cu Contra si cu domnul Capra, convingandu-l pe jucator ca cel mai bine pentru el si pentru club e sa dea 300%, ceea ce a facut."

"Fata de Hamza mai au datorii pe care trebuie sa le achite pana in vara. Fata de mine, datoria initiala e aceeasi (n.r.: din momentul in care Hamza a fost adus la Petrolul). Ca sa intelegeti, cand l-am adus pe Hamza la Petrolul, intelegerea de reprezentare era de 150.000 de euro, care urmau sa fie platiti in trei rate, in iunie-iulie 2012, apoi in ianuarie, iar urmatoarea rata in august 2013. Nu s-a platit niciun cent. E vorba de 150.000 catre firma de impresariat, catre colaboratorii mei."

"Din cei 150.000 de euro, ca sa intelegeti, intre 2012 si 2013, in vara lui 2012, dupa ce Hamza a dat 12 goluri in 13 meciuri si a salvat Petrolul intr-o oarecare masura de la retrogradare, atunci Hamza a solicitat o marire de salariu si o prima de obiectiv realizat. Puteti verifica cu Rachita. Lucru care nu s-a intamplat, cei din club nu au vrut sa faca nimic. Lucrurile erau tensionate si atunci am decis noi sa cedam noi din cei 150.000 euro, 50.000 euro catre Hamza, ca totul sa fie OK si Hamza sa dea randament si sa fie bine pentru club, fani si toata lumea."

"Saptamana viitoare vom intenta o actiune in judecata impotriva lui Petrolul si vom cere insolventa clubului. Suma fiind foarte mare, ne permite sa cerem insolventa clubului Petrolul, lucru care e simbolic mai mult, pentru ca nu va avea Petrolul de suferit de pe urma unei asemenea sume, dar simbolic pentru ca am muncit, am ajutat clubul."

Jucatorul a intrat si el in direct la Sport.ro si a confirmat spusele impresarului: "Nu pot da foarte multe detalii pentru ca respect mult clubul Petrolul, insa impresarul meu are dreptate in legatura cu banii pe care nu i-a primit de la Petrolul. Sunt dezamagit de comportamentul oamenilor de acolo dupa plecarea mea” a spus atacantul tunisian in limba engleza.

REACTIA OFICIALA A PETROLULUI IN ACEST SCANDAL: "CONTRACTUL ESTE NUL!"

Contactat de Sport.ro sa comenteze acest caz, Marius Bucuroiu, directorul general al Petrolului, a declarat:

"Problema este ca acel contract preluat de actualul petron al clubului, juridic nu sta in picioare. Si asta datorita faptului ca este semnat de Mihai Joita in numele firmei din Franta si nu are niciun fel de imputernicire legala. L-am rugat sa vina cu documentele necesare, nu a venit cu nimic ca are dreptul sa semneze in dreptul acelei firme. In opinia juristilor, contractul este nul. Catre jucator nu mai este niciun fel de datorie. Chiar ieri (n.r.: 13 martie 2014), s-a facut plata aferenta lunilor ianuarie si februarie, inclusiv bonusurile pentru anul trecut au fost achitate pana la ultimul leu. Nu au fost probleme in niciun moment. De un an si jumatate, salariile au fost platite la timp. Poate confirma orice jucator ca a primit salariul pana pe data de 15. A fost o singura luna in care s-au dat salariile pe 16, pentru ca 15 a picat duminica. De obicei, pe data de 10-11 a lunii sa face plata pentru luna anterioara. Eu i-as pune domnului Joita o singura intrebare: cum de e singurul agent cu care clubul nostru a lucrat in ultimii doi ani de zile care nu si-a primit banii?"

VIDEO PROTVPLUS.RO

România va fi lovită de o vijelie cu gheaţă, care a făcut dezastru în Ungaria
BRAT
Modifică setările cookies