Cum va functiona noul FAIR PLAY FINANCIAR din Liga I. Cate puncte risca cluburile sa piarda din 2015 daca nu platesc salariile

Cum va functiona noul FAIR PLAY FINANCIAR din Liga I. Cate puncte risca cluburile sa piarda din 2015 daca nu platesc salariile

Comitetul Executiv al FRF a aprobat in sedinta de luni introducerea fair-play-ului financiar pentru Liga I.

Acesta prevede monitorizarea cluburilor in ceea ce priveste datoriile restante catre alte grupari si angajati, informeaza site-ul oficial al federatiei.

Membrii CEx. au decis ca se sanctioneaza cu depunctare incalcarea cerintelor de monitorizare financiara a cluburilor din Liga I, incepand cu procesul de monitorizare pentru sezonul competitional 2015-2016.

CITESTE SI: De ce a fost eliminata retrogradarea in Liga I. Cum se va acorda licenta din sezonul viitor

Daca la data de 30 septembrie clubul licentiat nu va face dovada achitarii datoriilor financiare restante catre cluburi si catre angajati, inregistrate pana la data de 30 iunie, clubul respectiv va fi sanctionat cu un punct.

Daca nici la data de 31 octombrie clubul licentiat nu va face dovada achitarii acelor datorii inregistrate la 30 iunie, clubul respectiv va fi sanctionat cu doua puncte.

Sanctiunile cu deducerea punctelor pentru incalcarea cerintelor de monitorizare financiara vor fi dictate de Comisia de Disciplina si Etica a FRF, la solicitarea Directorului de licentiere si vor fi aplicate cluburilor din Liga I, incepand cu sezonul 2015-2016.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Programarea pentru vaccinarea cu serul Pfizer/BioNTech, reluată de sâmbătă
BRAT

Modifică setările cookies