De ce se vrea renuntarea la retrogradare in Liga I. Cluburile din Romania care se vor lupta sa ajunga la ZERO PUNCTE din 2015

Fara retrogradare daca nu ai licenta si depunctarea este la ordinea zilei. Asa va arata fotbalul din Romania din sezonul viitor.

Schimbarile votate luni in cadrul Comitetului Executiv FRF ar putea naste chiar si proteste din partea jucatorilor. Emilian Hulubei este Presedintele Sindicatului Fotbalistilor si este singurul om care a votat impotriva acestei noi metode de licentiere la CEx. Acesta a vorbit la Sport.ro si a explicat de ce modificarile ar putea afecta campionatul:

"Noi nu am fost consultati in aceasta privinta, am primit cu trei zile inainte de CEx documentele. Cand am incercat sa aduc in discutie, sa discut concret pe modificare, s-a trecut foarte repede la vot. Am spus ca nu este bine, ca se face un rau fotbalului romanesc.

Ne vom trezi in vara anului viitor, la inceputul sezonului viitor, cu echipe cu minus. O sa fie o harababura si o incurcatura cum nu a fost niciodata.

O parte buna a acestui nou sistem de licentiere. De fapt nu este un nou sistem de licentiere, pentru ca procedeele si criteriile au ramas aceleasi, s-a modificat doar sanctiunea. Nu se mai retrogradeaza acum, se scad doar puncte si se aplica o amenda financiara."

"Din cate am inteles, se aplica 6 puncte de penalizare pe licentiere, iar pe sistemul de fair play financiar ar mai putea fi 8 puncte, deci un maxim de 14 puncte. Eu voi mai trece astazi pe la domnul Duru sa imi explice, pentru ca nu a avut nici el timp in CEx, s-a trecut repede la vot si nu a putut explica sistemul. Si cel de depunctare si cel de Fair Play Financiar. S-a mai introdus inca o procedura in cazul unui club in care intra in insolventa, incepand cu 1 aprilie sau 1 iunie anul viitor, vor lua 6 puncte de suspendare. Va fi cu minus peste tot."

De ce se doreste renuntarea la retrogradare

"Se doreste renuntarea la retrogradare pentru a putea avea 14 echipe, pentru a nu periclita drepturile TV probabil, nu s-a specificat exact. Sunt niste adrese trimise de LPF prin care se solicita modificarea sanctiunilor in cazul in care nu se primeste licenta, dar nu e nicio justificare logica."

Azi incep discutiile cu toti capitanii din Liga I

"Azi voi cu toti capitanii de echipa din Liga I, sa vad parerea lor. O sa dau si un comunicat de presa in care voi explica exact masura, ce s-a modificat, cum s-a modificat, iar daca se va putea, iar jucatorii si antrenorii vor fi de acord, vom incepe sa protestam prin diferite forme. Vedem daca putem ajunge la o greva, dar deocamdata nu este cazul, pentru ca, va dati seama exemplul CFR, FC Brasov - vorbesc permanent cu jucatorii de acolo si imi spun: chiar daca am 6 luni de restanta, daca imi depun memoriu poate ma trimite la juniori, poate ma trimite sa ma antrenez separat, si nu vreau sa risc lucrurile astea. Prefera sa stea neplatiti cu lunile, decat sa isi ceara memoriile si sa isi ceara drepturile pentru care au muncit. Orice se poate in Romania. Se poate modifica si regula jocului in timpul campionatului."

Sansele sa vedem un All Star Game in Romania

"S-a discutat si organizarea unui All-Star Game in Romania. Propunerea a venit din partea AFAN-ului, data era 17 decembrie. Toata lumea a fost de acord, dar ramane de discutat si cu cluburile de Liga I data de disputare a acestui All Star Game."

VIDEO PROTVPLUS.RO

Crimele din Onești, animație grafică. Cum a fost împușcat agresorul de forțele speciale
BRAT

Modifică setările cookies