Rapid Adi Mutu dan sucu Superliga

Cum va arăta noua bază sportivă a Rapidului: „Nu mai durează mult, în maxim o lună e gata”

Rapid va beneficia de o bază sportivă pentru pregătirea echipei.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 17 August 2022, 22:06
Data actualizarii: Miercuri 17 August 2022, 22:08

Adrian Mutu a vorbit despre baza pe care Dan Șucu o pregătește special pentru clubul Rapid București. Antrenorul de pe banca tehnică a "alb-vișiniilor" a spus în cât timp se vor finaliza lucrările, oferind un termen de maxim o lună.

„Nu avem baza noastră sportivă pentru a face antrenamentele pe care eu mi le doresc. Nu mai durează mult, maximum o lună, și baza noastră va fi gata. Deja 90 la sută e terenul gata, e și terenul nostru hibrid. Deja se antrenează acolo grupele de elită, pe gazon sintetic de ultimă generație.”, au fost cuvintele lui Adrian Mutu, potrivit Digi Sport.

  • Adrian Mutu

În ce constă baza sportivă a Rapidului 

Pe lângă termenul de finalizare al lucrărilor, Adi Mutu a vorbit și despre facilitățile pe care baza sportivă le va avea, cum ar fi existența unui restaurant, respectiv locurile de odihnă.

„Cred că asta era ideea dânsului (n.r.: Dan Șucu), să investească în baze sportive, unde copiii pot să joace și să putem dezvolta viitorul fotbalului României.

O veste bună pentru că metodele de antrenament se pot schimba, ai timp și spațiu, poți să dezvolți metode diferite, poți să fragmentezi antrenamentele, poți să faci antrenamente globale și analiticul, individualizarea în altă parte a zilei, să folosești toți jucătorii din echipă.

Vor fi și locuri de odihnă, restaurant.

Eu cred că, în afară de identitatea pe care o are echipa cu baza sportivă, ții jucătorii acolo nu ca pedeapsă. Asta e cheia, nu e o pedeapsă, ci e ceva util. Eu am un lot care e deschis la astfel de lucruri, sunt băieți care vor să progreseze.

Când vom avea baza asta, probabil și metodele se vor putea schimba puțin.

Eu mă simt adaptat la Rapid și datorită oamenilor, suporterilor. Dacă la început se uitau la mine circumspecți, acum simt mai multă încredere. Se cere performanță și altfel nu se poate.”, a mai spus Mutu, conform sursei anterior menționate.

Rapid, în acest sezon

În primele cinci etape ale Superligii, giuleștenii ocupă a cincea poziție cu nouă puncte, la doar doar două distanță de ocupanta primului loc, FC Botoșani.

Rapid a strâns două eșecuri, cu CFR Cluj în prima etapă (0-1) și cu Petrolul Ploiești în cea de-a cincea (0-1). În rest, elevii lui Mutu au obținut trei victorii, 2-0 cu FCSB, 1-0 cu Universitatea Craiova și 2-1 cu FC Argeș.

Modifică setările cookies