Cum reușește Gică Hagi să revitalizeze jucătorii considerați 'depășiți': "Înseamnă chiar că avem talent!"

Gheorghe Hagi Farul Constanta Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 01 Ianuarie 2023, 21:01
Data actualizarii: Duminica 01 Ianuarie 2023, 21:14

Înaintea pauzei competiționale din iarnă, Farul Constanța este lider în Superliga României, la un punct distanță de CFR Cluj.

Unul dintre jucătorii providențiali pentru echipă antrenată de Gheorghe Hagi a fost Denis Alibec, fiind al doilea cel mai bun marcator din campionat, cu nouă goluri.

După câteva sezoane în care a avut evoluții sub așteptări, atacantul român a revenit la Farul Constanța, unde a reînviat sub conducerea staff-ului tehnic.

Gheorghe Hagi a dezvăluit cum a reușit să ajute la 'revitalizarea' mai multor fotbaliști care, până să ajungă la Farul, erau considerați ieșiți din formă.

"În primul rând am o comunicare foarte bună cu ei. Am de fiecare dată o discuție între patru ochi cu fiecare dintre ei când vin la echipă. Pe ce trebuie să pedalăm, ce principii trebuie să respecte, totul trebuie să fie simplu, cum spunea Cruyff. Jucătorul trebuie să se simtă bine, el trebuie să fie protagonist, el trebuie să deseneze în teren, iar eu pot doar să-l ajut. Nimic altceva! Eu și staff-ul asta facem: jucătorul în teren trebuie să se simtă bine ca să poată da randament! Apoi depinde de jucător dacă își și dorește ce îi cer: nu pot eu sau staff-ul să ne dorim mai mult decât jucătorul! Asta nu se poate! Dacă și el își dorește, atunci putem să ne înhămăm la muncă amândoi! Dacă nu, nu! Fiecare își vede de drumul lui!

Cea mai mare provocare a mea și a staff-ului este să-i aducem și pe Alibec, și pe Băluță, și pe Benzar, și pe Nedelcu la nivelul foarte bun la care erau. Dacă o facem, înseamnă că ne-a reușit! Înseamnă chiar că avem talent!", a spus Gheorghe Hagi, potrivit Fanatik.

Denis Alibec: "Sunt un om care se ține de cuvânt"

Denis Alibec a revenit în campionatul României, după escapada sa de la Kayserispor. Fotbalistul a semnat cu Farul în iulie 2022 și se află într-o formă „de zile mari”, de când Hagi îi este antrenor.

„Am vorbit cu domnul Hagi, i-am zis că dacă mă voi întoarce în România voi juca la Farul, iar eu sunt un om care se ține de cuvânt! Mă bucur că are încredere în mine. Și eu am în dânsul și în echipă. Ne vom bate acolo sus, campionatul acesta.

Domnul Hagi m-a pus un pic pe gânduri, pentru că în ultima perioadă am fost într-o formă mult mai slabă decât mă așteptam. Îmi doresc să rămân așa, în formă. Nu am schimbat nimic, sunt același jucător, numai că mi-am schimbat un pic mentalitatea”, a spus Denis Alibec în cadrul unei conferințe de presă.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!