Cum a reacționat Pavel Badea la „nebunia” lui Arlauskis din Farul - Universitatea Craiova

farul - universitatea craiova etapa 24 Giedrius Arlauskis Pavel Badea Superliga Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 07 Februarie 2023, 17:56
Data actualizarii: Marti 07 Februarie 2023, 17:55

Oltenii au pierdut confruntarea din etapa cu numărul 24 din Superligă împotriva trupei de la nivelul mării, scor 1-2.

Giedrius Arlauskis l-a faultat pe Mihai Popescu în careu și a generat o lovitură de la 11 metri, transformată ulterior de Ionuț Larie, care a dus scorul la 2-0 în acel moment pe tabela de marcaj pentru echipa lui Gică Hagi.

Cum a reacționat Pavel Badea la „nebunia” lui Arlauskis din Farul - Universitatea Craiova

Eroarea comisă de Giedrius Arlauskis a tot fost comentată de foști internaționali români. Nici de președintele grupării din Bănie, Pavel Badea, nu a trecut neobservată. Oficialul a evidențiat că și-a pus mâinile în cap în momentul în care și-a dat seama că penalty-ul va fi o lovitură pentru moralul echipei.

„E portar și are puțin circumstanțe atenuante. În general, portarii sunt imprevizibili, reacționează nepotrivit în unele momente. Cred că e și situația lui Arlauskis, care a privat echipa de un rezultat mai bun. Cred că fără eroarea lui, nebunia lui, puteam obține mai mult.

Mi-am pus mâinile în cap și mi-am dat seama că e lovitură teribilă pentru moralul echipei. Gândiți-vă totuși că și la Botoșani a avut o reacție la sfârșitul meciului. Deci nu e prima oară!

Trebuie discutat cu el și conștientizat că e un jucător aproape de sfârșit de carieră și se așteaptă de la el să fie echilibrat și un factor de maximă siguranță și încredere pentru echipă. El e cel care dirijează apărarea. Poate aduce rezultate importante pentru echipă. E conștient de acest lucru și și-a dat seama ce a făcut. E marcat de acea greșeală”, a spus Pavel Badea, potrivit Fanatik.

Farul Constanța - Universitatea Craiova 2-1

Elevii lui Gică Hagi au intrat excelent în meci. Adrian Mazilu a deblocat tabela în minutul șase, în urma assistului provenit de la Louis Mounteanu. Ionuț Larie a transformat un penalty în minutul 34 și a majorat diferența înainte de pauză.

În partea a doua a meciului, Alexandru Ișfan l-a servit pe Dan Nistor în minutul 58 și a redus din diferență, însă tabela a rămas nemodificată până la fluierul de final al lui Andrei Chivulete, iar Farul a revenit, astfel, pe prima poziție în Superligă.

Arlauskis e cotat la 500.000 de euro

Arlauskis era liber de contract după despărțirea de CFR Cluj. Goalkeeper-ul plecase de la gruparea din Gruia în același timp cu Marian Copilu, în toamna lui 2021, după instalarea lui Dan Petrescu în locul lui Marius Șumudică. La acel moment, Arlauskis a avut un discurs dur îndreptat către conducerea CFR-ului. 

Arlauskis a jucat în toate meciurile din cupele europene în toamna anului 2021. Ultimul meci fusese cu Steaua Roșie Belgrad pe 26 august 2021, când a suferit o accidentare și a fost înlocuit la pauză. Înainte să semneze cu Universitatea Craiova, în septembrie 2022, Arlauskis s-a antrenat singur, în Lituania. 

Concurentul lui Arlauskis pentru postul de portar al Universității Craiova este David Lazar.

  • 23 de selecții are Arlauskis la reprezentativa Lituaniei
  • 2.5 milioane euro valora Arlauskis în 2010 
  • 500.000 de euro valorează în prezent portarul înalt de 1,91 m
  • Până pe 30 iunie mai are contract Arlauskis cu Universitatea Craiova 
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!