Liga 1

Cum a ajuns Edward Iordănescu anntrenor la Pandurii: "Nu am o explicaţie logică pentru ce a făcut"

Actualul selecționer al naționalei este personajul principal în scandalul momentului.

Iosif Pintilie
Data publicarii: Joi 27 Ianuarie 2022, 22:34
Data actualizarii: Sambata 29 Ianuarie 2022, 00:03

Edward Iordănescu și Narcis Răducan sunt acuzați de Marin Condescu că au băgat un club în faliment. Fostul președinte al consiliului de administrație al lui Pandurii a anunțat că cei doi au ”stors” clubul de bani. Acesta a explicat numirea lui Iordănescu.

"Scrisoarea vine în urma deciziei de săptămână trecută când Iordănescu s-a adresat tribunalul pentru anumite datorii în condiţiile în care tribunalul a declarat că nu există datorii. S-ar putea să ne trezim în 30 Februarie cu faliment... să plătim ce s-a întâmplat pe timpul mandatului lui Răducan. La mine instanţă a decis.

A băgat clubul însolvenţă, a încasat numai în luna august peste 100 de mii de lei ştiind că sunt jucători neplătiţi. Asta este problema. Domnul Iordănescu a luat peste 300 de mii de euro. Repet a câştigat, nu salariu! Iar pentru 0,5 la sută cere falimentul şi nu plata! Iar domnul Răducanu la fel! 

Nu am o explicaţie logică pentru ce fac, mai ales că au câştigat atâţia bani la Pandurii. Nu a câştigat nimeni atâţia bani ca ei. I-a câştigat pe un contract făcut de cineva politic. 60 de jucatori au fost neplătiţi şi acum când au posibilitatea să îşi recupereze banii, tu te opui... Pentru ce? Pentru o anumită sumă?", a declarat Condescu pentru telekomsport.ro

Pandurii Târgu Jiu, scandal imens

Pandurii Târgul Jiu este subiectul zilei în fotbalul românesc. Marin Condescu, fostul președinte al Consiliului de Administrație al clubului, i-a acuzat pe Narcis Răducan și Edward Iordănescu că au dus echipa în faliment.

Actualul selecționer al României a fost pe banca grupării care devenea vicecampioană în 2013 între 2014 și 2016, iar Narcis Răducanu a fost președintele echipei între 2015 și 2016. În acea perioadă, clubul a ajuns în preliminariile Europa League, de pe locul trei.

Cei doi sunt acuzați că ar fi avut salarii prea mari, care ar fi contribuit la insolvența clubului. Iordănescu ar fi fost remunerat cu 17.500 de euro, în timp ce Răducanu ar fi încasat 32.000 de euro.  

"Cea mai mare problemă a fost că m-a întrebat soția unde e diferența de bani. Auzi, 30.000 de euro, cât are Tănase la FCSB! Serios, trebuie să vorbim și de credibilitatea celui care face aceste acuzații.

Sunt multe semne de întrebare. Dacă vrei, îți spun în premieră, 8.500 de euro era salariul. Nu e un salariu mic, dar era în concordanță cu performanța obținută, locul 3, cupele europene. Existau și multe bonusuri de performanță pe care le-am îndeplinit cu ajutorul lui Edi și al echipei.

Erau la final de sezon, eu nu luam prime de joc. Este exclus și probabil e vorba de lei, nu de euro, un detaliu mic. E vorba de mine, problema nu a fost mare decât în discuțiile cu soția", a spus Narcis Răducan la Digi Sport.

Modifică setările cookies