Liga 1

Cristi Săpunaru, marele absent al Rapidului în finalul de campionat. Ce pedeapsă a primit după incidentele cu FCU Craiova

FC U Craiova a învins, Rapid, scor 3-2, după un meci spectaculos în Giulești, cu o mulțime de incidente.

 

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 11 Mai 2022, 17:11
Data actualizarii: Miercuri 11 Mai 2022, 17:26

La ultima fază a meciului, în minutul 90+5, FCU Craiova a dat lovitura prin William Baeten, care a prins un șut excelent de la distanță. La finalul partidei, spiritele s-au încins, iar Cristian Săpunaru a fost autorul unui gest violent asupra fundașului oltenilor, Lorenzo Paramatti.

Italianul de la FCU Craiova a fost surprins de camerele TV discutând cu arbitrul Marcel Bîrsan și cu Rareș Ilie, moment în care Săpunaru s-a dus direct către Paramatti și l-a împins zdravăn. Centralul a încercat să îl calmeze pe căpitanul Rapidului și chiar l-a ținut, însă experimentatul fundaș a continuat să se certe cu adversarii, nefiind clar motivul disputei.

În ciuda reacției nervoase a lui Săpunaru, Marcel Bîrsan nu l-a avertizat pe teren pe jucătorul Rapidului, însă, le-a arătat cartonașul roșu ulterior, atât fundașului, cât și lui Lorenzo Paramatti. Decizia centralului ar fi venit după ce conflictul fizic dintre fotbaliștii celor două echipe ar fi continuat pe tunelul de la vestiare. Mai mult, în minutul 87, Săpunaru a avut o intervenție foarte dură, cu crampoanele pe piciorul lui Bauza, însă fundașul a văzut doar cartonașul galben.

Ce pedepse au primit Cristi Săpunaru și Lorenzo Paramatti

În urma acestor incidente, Comisia de Disciplină din cadrul FRF a decis să-i suspende pe cei doi fotbaliști pentru două partide și să-i amendeze cu câte 3.000 de lei. Rapid a primit o amendă de 10.000 de lei, iar FCU Craiova 1948 a primit o sancțiune de 16.875 de lei. 

În aceste condiții, Cristi Săpunaru va rata meciul Rapidului din ultima etapă a playout-ului, cu CS Mioveni, dar și un posibil prim meci de baraj pentru Conference League.

Modifică setările cookies