Costel Pantilimon Farul Constanta Gheorghe Hagi Poli Timisoara Superliga Costel Pantilimon a decis unde va juca sezonul viitor. "Trebuie sa ma intorc, mai am contract cu ei"

Costel Pantilimon dezvăluie cine e modelul său din Superliga

Fostul portar din Premier League ocupă acum funcția de președinte la Poli Timișoara, echipa sa de suflet, formație la care s-a conscrat în fotbalul românesc. 

Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Luni 24 Iulie 2023, 21:06
Data actualizarii: Luni 24 Iulie 2023, 21:01

Costel Pantilimon s-a întors în fotbalul românesc și pune umărul pentru a o ajuta pe Poli Timișoara să renască. Recent, oficialul "violeților" a vorbit despre modelul său din fotbalul românesc. 

În ochii lui Pantilimon fostul decar al naționalei, Gheorghe Hagi, e un model de urmat. 

  • Costel Pantilimon a decis unde va juca sezonul viitor. Trebuie sa ma intorc, mai am contract cu ei

Costel Pantilimon: "Hagi e un model pentru mine"

“Domnul Hagi a adus un plus de valoare fotbalului românesc. E un model pentru mine. Am avut șansa să lucrez cu oameni importanți în cariera mea, precum Hagi, Mancini, Răzvan Lucescu, Poyet, Dick Advocaat, Pellegrini, Prosinecki”, a declarat Pantilimon, în podcastul Business Philosophy.

Fostul portar și actualul manager general al campioanei au lucrat împreună la Poli Timișoara, în perioada 2005-2006, când Hagi era antrenor la gruparea de pe Bega, iar Pantilimon avea 19 ani.

 

"Când ești jucător trăiești doar într-o anumită bulă, te gândești doar la tine"

După retragere, băcăuanul cu 27 de meciuri în prima reprezentativă s-a orientat către managementul sportiv. â

“Am terminat managementul sportiv la Timișoara, Masterul. Am început managementul sportiv cu cei de la UEFA și în același timp mi-am luat și licențele.

Am luat licența de antrenor după episodul Turcia, în care trebuia să aștept următoarea perioadă de mercato. Și am licențele A și B luate în Țara Galilor.

Pentru că am vrut cumva să cunosc cam tot ce se întâmplă în spatele scenei. Când ești jucător trăiești doar într-o anumită bulă, te gândești doar la tine.

În momentul în care ești antrenor, manager sau director sportiv, e cu totul altceva, o altă muncă, o altă abordare, un alt discurs. Și acum înțeleg fenomenul acesta.

În momentul când vorbesc cu un antrenor să știu că vorbesc de la egal la egal, nu doar din postura de fost jucător, ci și de omul care a făcut niște studii", a mai spus Pantilimon, pentru sursa mai sus citată. 

Manchester City, Sunderland și Watford sunt echipele pentru care Costel Pantilimon a evoluat în Premier League. Fostul portar a mai evoluat și în Championship, timp de două sezoane, la Nottingham Forest. Costel Pantilimon a evoluat și în Spania, în La Liga, la Deportivo La Coruna, în sezonul 2017-2018, sub formă de împrumut de la Watford.

  • 3,8 milioane de euro este suma totală pe care a plătit-o Manchester City în 2012, pentru a-l transfera pe Costel Pantilimon de la Poli Timișoara, potrivit Transfermarkt.
  • În străinătate, portarul de 2,03 metri a mai evoluat la Omonia Nicosia (Cipru) și Denizlispor (Turcia).

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!