Liga 1

GALERIE FOTO Constantin Budescu, primul transfer al Petrolului în Liga 1? A fost surprins la meciul de care "depinde totul"

Petrolul Ploiești a promovat în Liga 1, după ce a învins Concordia Chiajna, scor 2-0.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 09 Mai 2022, 19:31
Data actualizarii: Luni 09 Mai 2022, 19:35

Pentru ploieșteni este o revenire în elita fotbalului românesc după o pauză de șase ani. După retrogradare, SC FC Petrolul a intrat în faliment, iar la scurt timp a fost înființată o nouă entitate, ACS Petrolul 52, care a obținut mărcile istorice ale clubului și a început din liga a patra.

Constantin Budescu, primul transfer al Petrolului în Liga 1?

După patru sezoane petrecute în Liga 2, Petrolul a reușit să promoveze, iar unul dintre primele transferuri ale ploieștenilor ar putea fi Constantin Budescu (33 de ani), un fost jucător al "lupilor galbeni", care nu și-a ascuns niciodată dorința de a reveni pe Ilie Oană.

Mijlocașul, în prezent accidentat, rămâne liber de contract în vară, când i se încheie înțelegerea cu FC Voluntari și a recunoscut recent, într-un interviu pentru PRO Arena, că revenirea sa la Petrolul depinde de promovare.

Luni după-amiază, Budescu a fost surprins în tribunele Stadionului Ilie Oană chiar la meciul care i-a adus promovarea matematică Petrolului.

„La final mi se termină contractul, am vorbit înainte și după accidentare de prelungirea contractului (n.r. cu FC Voluntari). Am zis să stau puțin să mă liniștesc cu această accidentare și vom discuta, nu cred că se pune problema. 

Deocamdată situația e neclară la Petrolul, totul depinde de această promovare. O să fiu liber de contract, ca să spun așa. Cei de la Petrolul nu știu ce o să facă, nu am discutat nimic cu ei. Eu am spus că visul eu ar fi să-mi închei cariera acolo, practic acolo sunt acasă. Acum rămâne de văzut dacă se va întâmpla asta”, spunea Constantin Budescu, în martie, pentru PRO Arena și www.sport.ro. 

Constantin Budescu a fost jucătorul Petrolului la începutul său de carieră, în perioada 2004-2011. Ulterior, a mai evoluat pentru Astra, Dalian Yifang, FCSB, Al Shabab, Damac și FC Voluntari.

Modifică setările cookies