Cluburile din Liga 1 vor plati lunar MII de euro pentru teste Covid-19 din sezonul urmator: "Vom avea cate o testare la fiecare sapte zille"

Cluburile din Liga 1 vor plati lunar MII de euro pentru teste Covid-19 din sezonul urmator: "Vom avea cate o testare la fiecare sapte zille"

Secretarul general al LPF, Justin Stefan, a precizat ca echipele din Liga 1 vor trebui sa se testeze saptamanal din sezonul viitor. In total, costurile lunare vor ajunge pana la 10.000 de euro.

Cluburile vor fi nevoite sa faca teste Covid-19 la fiecare sapte zile conform masurilor de protectie. Liga Profesionista de Fotbal va organiza in acest sens un departament de evaluarea financiara, astfel incat echipele sa poata gestiona foarte bine aceste plati lunare.sp

”10.000 de euro pe luna vor costa testele de COVID-19 pentru fiecare echipa din Liga 1. Vom avea cate o testare la fiecare sapte zile. 12.000 de lei costa o testare. Deci la patru testari pe luna vei avea de platit cam 10.000 de euro.

Trebuie sa ai in vedere organizarea unor cantonamente. In septembrie vom avea un departament de evaluare financiara la Liga, unde sper sa fie ajutate cluburile”, a declarat Justin Stefan la Digi Sport.

Sezonul 2020/2021 din Liga 1, într-un alt format, cu 16 echipe, va incepe pe 22 august.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Pandemia pierde din ritm în țara noastră. Iohannis: S-ar putea să avem un Crăciun fără restricţii suplimentare
BRAT

Modifică setările cookies