EXCLUSIV Clubul care a dat lovitura cu Alex Maxim: ”L-am luat cu 25.000 de dolari și l-am vândut cu 1,5 milioane de euro”

Alex Maxim pandurii STUTTGART Superliga Alex Maxim
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 05 Ianuarie 2023, 18:27
Data actualizarii: Joi 05 Ianuarie 2023, 18:26

Alex Maxim (32 de ani) a evoluat aproape toată cariera în străinătate. Singura sa experiență în Liga 1 a fost la Pandurii Târgu Jiu, pentru care a evoluat între 2011 și 2013.

Maxim a ajuns la Pandurii de la Espanyol B în schimbul sumei de 25.000 de euro, iar doi ani mai târziu a făcut pasul în Bundesliga, la Stuttgart, care a plătit 1,5 milioane de euro pentru a-l transfera. 

În 2017, internaționalul român a semnat cu Mainz, care a plătit trei milioane de euro în schimbul său, iar în 2020 a făcut pasul în Turcia, la Gaziantep, unde a fost antrenat de Marius Șumudică și unde evoluează și în prezent.

  • Alex Maxim

Marin Condescu, despre afacerea ”Alex Maxim la Stuttgart”

Într-un interviu acordat pentru www.sport.ro, Marin Condescu, președintele de la Pandurii Târgu Jiu, a vorbit despre încasările pe care le-a avut clubul gorjean din vânzarea de jucători și a amintit de Alex Maxim, cel mai scump jucător din istoria clubului.

„Aș vrea să spun că în acești șapte ani, cu promovarea cu tot zece ani de zile, din 38 de milioane de euro, cât a consumat clubul, 17 milioane au fost aduși de echipa administrativă. Nu numai de mine, de toți cei care au fost în administrație. Jumătate dintre ei din vânzare de jucători. 

Noi nu am cheltuit așa de mulți bani cu jucătorii pe care i-am luat. Am avut noroc, și jucătorii care au plecat, toți au reușit. Pe Maxim l-am luat cu 25.000 de dolari și l-am vândut cu 1,5 milioane de euro”, a spus Marin Condescu, în exclusivitate pentru Sport.ro.

Alex Maxim, care a marcat cinci goluri și a oferit nouă pase decisive în 19 partide pentru Gaziantep, mai are contract cu actuala sa echipă până în 2024.

Site-urile de specialitate îi oferă o cotă de piață de șapte milioane de euro fotbalistului care a strâns 57 de selecții la echipa națională a României.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!