Elias Charalambous Cipru FCSB Superliga

Ciprioții nu înțeleg numirea lui Charalambous la FCSB: "Un antrenor din țara noastră, fără un CV special, face pasul ăsta"

Elias Charalambous (42 de ani) a fost numit antrenor principal la FCSB. Cipriotul a condus deja primele antrenamente la FCSB, iar luni, contra lui Sepsi, va debuta pe banca tehnică.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 01 Aprilie 2023, 17:08
Data actualizarii: Sambata 01 Aprilie 2023, 17:06

Presa din Cipru, surprinsă de numirea lui Elias Charalambous la FCSB

FCSB a apelat la serviciile lui Charalambous pentru că era obligată să aibă un antrenor cu licență Pro pe bancă. Cipriotul în vârstă de 42 de ani va colabora cu Mihai Pintilii, antrenorul de facto al echipei, care nu poate da indicații în timpul meciurilor, având în vedere că nu are calificările necesare.

Presa cipriotă s-a arătat surprinsă de hotărârea celor de la FCSB de a-l instala pe Elias Charalambous. 

"Elias Charalambous a devenit primul cipriot care conduce o echipă străină cu o astfel de istorie, deținătoare a Cupei Campionilor Europeni. Anterior, a mai fost doar Nikodimos Papavasiliou, cel care a pregătit-o în sezonul 2015/2016 pe Slovan Bratislava, formație care a cucerit Cupa Cupelor în 1969.

Totuși, este surprinzător că un antrenor din țara noastră, care nu are un CV special, face un pas atât de mare. Cu siguranță a căpătat experiență ca secund la AEK și ca principal la Ethnikos și Doxa, însă tot nu are un CV care să-i dea pe spate pe fanii Stelei (n.r - FCSB).

Dacă va și avea succes sau nu la echipa excentricului Gigi Becali, asta este acum o poveste total diferită", a scris goal.com.cy.

Mihai Stoica: "Charalambous are cunoștințe ieșite din comun. Poate fi o mutare importantă pentru titlu"

Astăzi, Mihai Stoica a oferit o primă reacție după numirea lui Charalambous. Managerul general de la FCSB a scos în evidență "cunoștințele ieșite din comun" ale celui care a jucat și în Liga 1, la FC Vaslui.

„Nu știam ce impact va avea. Veți vedea mâine la conferința de presă. Este peste așteptări. Vine cu ceva nou, are aceeași filosofie pe care o avem despre fotbal. Nu numai că ne va ajuta, poate să fie o mutare foarte importantă pentru titlu. 

Are cunoștințe ieșite din comun, pentru că sunt foarte mulți antrenori care nu sunt foarte interesați de fenomenul fotbalist. Cred că dacă se concentrază strict pe problemele echipei pe care o antrenează nu e suficient. Dacă îți respecți meseria trebuie să te uiți la meciuri.

Uitându-te la meciuri, bineînțeles, că înmagazinezi cunoștințe. Elias se uită. Ieri mă întreba de ce Musi nu joacă în partea stângă la Poli Iași? I-am zis că nu joacă în partea stângă, deși aceea e poziția lui, îl folosesc oamenii unde au nevoie”, a spus Mihai Stoica.

Articol recomandat de stirileprotv.ro
Anunțul momentului vine din Rusia
Vineri 12 Mai 2023, 11:45
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!