Ciprian Marica Superliga VAR Superliga Ciprian Marica

Ciprian Marica a criticat aspru VAR-ul din Superligă: „A ajuns un instrument de furt”

Fostul jucător s-a retras din activitatea fotbalistică la sfârșitul lui octombrie 2016 la FCSB.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 07 Martie 2023, 20:34
Data actualizarii: Marti 07 Martie 2023, 20:33

Ciprian Marica a avut un discurs dur cu privire la arbitrajul video din Superligă. Fostul jucător a evidențiat faptul că VAR-ul nu aduce nimic în plus primului eșalon de fotbal al României.

Ciprian Marica a criticat aspru VAR-ul din Superligă: „A ajuns un instrument de furt”

„VAR-ul a ajuns un instrument de furt și nu ajută cu nimic fotbalul românesc. Speram ca, odată cu venirea VAR-ului, să nu mai existe discuții. Chiar ne gândeam, oare ce mai vorbim acum? Când e albă, vedem toți că e albă! Vine VAR-ul și ne spune că e neagră!

Este strigător la cer, chiar sfidător. Nu poți să accepți când toată lumea vede că este alb, arbitrul să vină să spună că este negru. Este inacceptabil! Nu pot să accept că este doar lipsă de valoare. Este rea-intenție! Aceste greșeli nu sunt întâmplătoare. Spun ceea ce văd, arbitrajul românesc este penibil!

S-a inventat acum acest fault, cum pui mâna în lateral și încerci să protejezi mingea, imediat e fault. Inventăm pur și simplu faulturi și noțiunea de arbitraj.Cred că, dacă era un român acum la șefia arbitrilor, îl răstigneam, cu ghilimelele de rigoare. Era desființat! Dar vorbim despre un străin care ne promovează arbitrii români la nivel internațional.

Greșelile din campionat sunt flagrante, ostentative, cum vreți să le numiți. Arbitrii ar putea să facă diferența în play-off. Sperăm să avem arbitraje corecte, dar ceva îmi dă semne de întrebare că lucrurile se desfășoară corect. Arbitrii nu justifică, nu vorbesc, nu explică, nu ai dreptul nici să vezi rapoartele, chiar dacă faci reclamație. Toate aceste lucruri mi se par abuzuri”, a spus Ciprian Marica, potrivit Prosport.

Cum arată clasamentul din Superligă

 1. Farul Constanța - 61p
 2. CFR Cluj - 60p
 3. FCSB - 54p
 4. Rapid București - 52p
 5. Universitatea Craiova - 51p
 6. Sepsi OSK - 42p
 7. FCU Craiova - 40p
 8. 'U' Cluj - 34p
 9. FC Voluntari - 33p
 10. Petrolul Ploiești - 33p
 11. Chindia Târgoviște - 31p
 12. FC Botoșani - 31p
 13. FC Hermannstadt - 29p
 14. UTA Arad - 27p
 15. FC Argeș - 27p
 16. CS Mioveni - 21p
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!