FRF CFR Cluj Petrolul Ploiesti Liga 1

CFR-ul, din nou la TAS? La 24 de ore dupa ce si-au recuperat punctele, clujenii primesc o noua veste! Petrolul se poate adresa si ea instantei elvetiene

Comisia de Apel din cadrul Sistemului de Licentiere al FRF a respins memoriile cluburilor CFR Cluj si Petrolul Ploieşti, mentinand sanctiunile cu depunctarea (cate sase puncte) primite din partea Comisiei de Fond, sanctiuni care se vor aplica din sezonul viitor.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 23 Mai 2015, 16:32
Data actualizarii: Sambata 23 Mai 2015, 16:42

La 24 de ore dupa victoria de la TAS, care i-a adus punctele "confiscate" inapoi, CFR a primit o alta lovitura din partea FRF-ului! Clujenii, dar si Petrolul, au ramas cu penalizarile de cate 6 puncte, dictate la inceputul saptamanii.

"Comisia de Apel respinge apelurile formulate de Fotbal Club Petrolul SA si Fotbal Club CFR 1907 Cluj SA si mentine hotararea instantei de fond prin care s-a decis sanctionarea cu deducerea a cate 6 puncte din clasamentul Ligii 1, in sezonul 2015-2016 si monitorizarea la 30 septembrie 2015 a informatiilor financiare previzionate", se arata in comunicatul Administratiei de Licentiere.

Pe langa CFR si Petrolul, alte 5 echipe au fost sanctionate de FRF, din cauza nerespectarii criteriilor de licentiere. Intre acestea se afla Metalul Resita (9 puncte), Ceahlaul (9 puncte), Rapid (3 puncte), Otelul (3 puncte), FC Brasov (3 puncte) si Universitatea Cluj (3 puncte si 50.000 RON amenda).

Dintre acestea, doar Rapidul si Brasovul pastreaza sanse, desi unele infime, sa continue in Liga I, singura competitie in care s-ar aplica sanctiunile. Astfel, cele mai afectate raman CFR si Petrolul, formatii care se pot adresa TAS pana la 30 iunie.

In 10 noiembrie 2014, la recomandarea UEFA, Comitetul Executiv al FRF a eliminat sanctiunea cu retrogradarea, aceasta fiind inlocuita cu depunctarea si/sau penalizarea financiara.

Modifică setările cookies