VIDEO "Ce jucători din România îți plac azi?". Florin Cernat a dat doar două nume

Florin Cernat (42 de ani), directorul sportiv de la FC Voluntari, a comentat starea în care se află fotbalul românesc, spunând că "nu mai vine nimic din spate".

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 29 Decembrie 2022, 13:25
Data actualizarii: Joi 29 Decembrie 2022, 13:24

Fost jucător important la Oțelul, Dinamo București, Dinamo Kiev sau Hajduk Split, Cernat spune că fotbalul din România a scăzut foarte mult în ultimii ani, cel mai bun exemplu fiind dat de numărul de jucători care evoluează în campionatele importante ale Europei.

Florin Cernat: "Nu mai vine nimic din spate. Azi îmi plac doar Olaru și Cordea"

Mijlocașul cu 14 meciuri la naționala României susține că prima reprezentativă nu mai are un lider, însă, întrebat dacă îi place vreun jucător din Superliga, a oferit două nume: Darius Olaru și Andrei Cordea, ambii de la FCSB.

"Mă uit la televizor, văd ce se întâmplă, e dureros, dar trebuie să vedem realitate. Fotbalul din România a scăzut și asta nu e bine. De asta am zis de nu știu câte ori că, dacă nu se investește în copii și juniori, nu o să avem nimic nici în viitor. Acum sunt tot felul de variante, nu mai sunt cu capul la fotbal și e foarte greu.

Noi sperăm să se nască jucători talentați, unul, doi măcar, dar uite că nu vine nimic din spate. E păcat pentru noi, pentru popor, pentru țară.

(n.r - Ce jucător român îți place azi?) Pentru mine, cel care a făcut pasul mai sus e Olaru. Și Cordea. Ei sunt acolo. În rest... nu zic că nu sunt jucători buni, dar nu au făcut încă pasul unde își dorește toată lumea. 

(n.r - Și din străinătate?) Nu știu ce să zic. Dați un pic timpul înapoi, chiar și acum 10-15 ani. Unde jucau jucătorii? Aveam 2-3 în Italia, 2-3 în Anglia. În Spania, la fel, făceau spectacol. Acum sunt unul-doi care au un meci mai bun weekend-ul ăsta și altul după o lună. Asta nu e... îț trebuie constanță ca să ajungi la un nivel mare.

(n.r - Cine poate fi liderul actualei generații?) Nu văd pe nimeni. Nu mai sunt ca pe vremuri, cum erau Hagi, Mutu sau Gică Popescu, iar asta e o problemă", a spus Florin Cernat.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!