edi iordanescu Israel - Romania Preliminariile EURO 2024 Superliga

Ce a avut de zis Edi Iordănescu înainte de marea provocare de sâmbătă cu Israel

România se va întâlni cu Israel sâmbătă, 18 noiembrie, de la ora 21:45, pe „Pancho Arena” din Felcsut, un sat din Ungaria.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 17 Noiembrie 2023, 19:32
Data actualizarii: Vineri 17 Noiembrie 2023, 19:31

Reprezentativa de fotbal a României se poate califica la Campionatul European din 2024 găzduit de Germania în cazul în care va obține doar un rezultat de egalitate în deplasare, pe teren neutru, cu Israel. 

Ce a avut de zis Edi Iordănescu înainte de marea provocare de sâmbătă cu Israel

La conferința de presă premergătoare partidei, Edward Iordănescu a subliniat că staff-ul e conștient de situația în care se află tricolorii și a precizat că speră la calificarea României după opt ani la un turneu final.

„Am venit aici foarte conștienți de momentul pe care-l avem în față. E un moment pe care-l căutăm de foarte mult timp și pe care l-am găsit după foarte mult timp. A venit cu foarte multă încredere, convingere, foarte multă muncă și sacrificii. Am venit cu multă încredere și energie și suntem conștienți că e nevoie de mult echilibru și curaj pentru a face un ultim pas și să calificăm naționala României după opt ani la un turneu final.

Sunt multe elemente pe care ne bazăm în provocarea de mâine, am făcut progres la multe capitole. Siguranța defensivă e unul dintre ele, suntem bucuroși să avem cea mai bună defensivă din grupă și una dintre cele mai bune dintre toate grupele europene. Am luat două goluri doar în jocul cu Elveția, dar asta nu ne garantează nimic. Trebuie să continuăm să muncim și să credem în obiectivul nostru”, a spus Edi Iordănescu.

Cum arată clasamentul grupei României din preliminariile EURO 2024

România va fi la mâna ei pentru a obține mult râvnita calificare la turneul final. Tricolorii se situează în acest moment pe locul doi cu 16 puncte, după opt etape. Trupa lui Edward Iordănescu a înregistrat patru victorii și patru rezultate de egalitate, asemenea elvețienilor.

  1. Elveția - 16 puncte
  2. România - 16 puncte
  3. Israel - 12 puncte
  4. Kosovo - 10 puncte
  5. Belarus - 6 puncte
  6. Andorra - 2 puncte
ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!