Ce a apărut pe pagina de Facebook a FCSB-ului, în ziua în care Steaua și-a ”revendicat” victoria de la Curtea de Apel

FCSB csa steaua Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 17 Mai 2024, 16:53
Data actualizarii: Vineri 17 Mai 2024, 16:56

În urmă cu două zile, în spațiul public a apărut motivarea de la Curtea de Apel București în cazul deciziei luate în octombrie 2023, în procesul dintre CSA Steaua și FCSB.

„După mulți ani în care numele și performanțele echipei Steaua București au fost însușite, în mod ilegal, de către clubul celor patru consoane (FCSB), a venit momentul adevărului!”, așa începe, victorios, comunicatul emis de Clubul Sportiv al Armatei Steaua.

Ce a apărut pe pagina de Facebook a FCSB-ului

Ar urma ca Steaua să trimită oficial Federației Române de Fotbal motivarea hotărârii luate de Curtea de Apel, după care i se va cere forului condus de Răzvan Burleanu să înștiințeze, mai departe, UEFA cu privire la deciziie luate de Instanța judecătorească.

Între timp, pe pagina de Facebook a celor de la FCSB au apărut mici modificări. Mai exact în descrierea paginii, acolo unde campioana României preciza că are în palmares 27 de trofee de campioană, 23 de Cupe ale României, șase Supercupe, două Cupe ale Ligii, un trofeu Liga Campionilor și o Supercupă a Europei.

FCSB a înlocuit prezentarea în care își atribuie trofeele Stelei cu mesajul ”Bine ați venit pe pagina oficială de Facebook a celei mai iubite echipe de fotbal din România!”.

Istoricul războiului FCSB - CSA Steaua din ultimii cinci ani

Pe data de 5 iulie 2019, Tribunalul București a luat o decizie importantă cu privire la procesul dintre cele două entități. Prin sentința 1628/2019 s-a stabilit că palmaresul echipei de fotbal din perioada 1947-2003 (de la data înființării clubului și până când Gigi Becali a preluat oficial echipa, aparține Clubului Sportiv al Armatei Steaua București.

În 28 iunie 2021, Curtea de Apel București a schimbat parțial decizia luată de Tribunalul București prin decizia 1034A și a hotărât că Clubul Sportiv al Armatei Steaua București deține palmaresul din 1947 până în 1998, adică până la privatizarea clubului prin înființarea AFC Steaua, condusă de Viorel Păunescu.

În 28 martie 2023, Înalta Curte de Casație și Justiție a retrimis cazul spre rejudecare la Curtea de Apel București pentru ca instanța să se pronunțe asupra palmaresului din perioada 2003-2017. Mai exact, de la data preluării clubului de către Gigi Becali și până la apariția FCSB-ului. ÎCCJ a menținut atunci decizia luată de Curtea de Apel, potrivit căreia palmaresul Stelei aparține CSA Steaua.

Cum problema palmaresului până în 2003 a fost deja tranșată, judecătoarele CAB Andreea Dumbrăveanu și Alina Buculei s-au pronunțat direct pe palmaresul din perioada 2003-2017. S-a hotărât astfel că FCSB nu poate emite vreo pretenție asupra palmaresului din perioada amintită anterior, în care a activat sub numele de Steaua București, după ce s-a demonstrat faptul că Gigi Becali nu a preluat niciodată palmaresul istoric al echipei.

Astfel, cererea formulată de FCSB pentru utilizarea palmaresului din perioada 2003-2017 a fost respinsă ca neîntemeiată, scrie site-ul luju.ro.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!