Burleanu anunta revolutia in Liga I! 3 decizii pe care seful FRF le pregateste: 16 echipe, baraj pentru Europa si DOAR CATE UN MECI in Play Out

Razvan Burleanu FRF Liga I LPF Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 29 Iunie 2018, 20:22
Data actualizarii: Vineri 29 Iunie 2018, 20:27

Razvan Burleanu spune ca ia in considerare o serie de modificari deosebit de importante la nivelul primei ligi.

Razvan Burleanu, presedintele FRF, spune ca analizeaza alaturi de "cei mai buni experti din Europa" cateva idei pentru modificarea Ligii I. Acesta ia in considerare marirea numarului de echipe din prima liga, precum si disputarea unui meci de baraj pentru ultimul loc de Europa League, intre o echipa de Play Off si prima din Play Out. De asemenea, in Play Out s-ar putea disputa doar cate un meci intre echipe.

"Trebuie sa dam o miza sportiva playout-ului. Cea mai buna echipa din playout sa dea un meci de baraj pentru ultimul loc calificabil in Europa. Sau implementarea unui alt tur in playoff, playoff-ul sa se dispute in trei tururi. Sustinem si varianta cu 16 echipe. Dar asta presupune ca patru echipe sa promoveze direct din Liga a 2-a. Echipele cu suporteri sunt din nou in Liga a 2-a, astfel audientele vor fi din nou mari. Echipele au totusi nevoie si de infrastructura 16 echipe in Liga 1, zece in playout si sase in playoff. Meciuri in playout intr-o singura mansa, iar toate echipele ar termina campionatul in acelasi timp", a spus Razvan Burleanu la Sport Total FM.

"Trebuie sa intervenim pe ideea schimbarii sistemului din Liga 1. I-am chemat pe cei mai buni experti din Europa. Playoff-ul competitiei se termina inaintea playout-ului, e o realitate pe care trebuie sa o corectez. A doua realitate e ca audientele TV si numarul de spectatori din playout sunt inferioare celor din sezonul regulat. A treia schimbare pe care trebuie s-o luam in considerare e problema stadioanelor, e nevoie de investitii. Concluziile duc ca trebuie sa intervenim in aceste zone"
, a mai spus presedintele FRF.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!