Burleanu îl face praf pe Gigi Becali: "Un om pierdut! A ratat șansa să tacă. Are varianta să-și ia jucăriile și să plece"

Razvan Burleanu FCSB Gigi Becali Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 27 Iunie 2023, 16:47
Data actualizarii: Marti 27 Iunie 2023, 17:10

Răzvan Burleanu, președintele FRF, a susținut o conferință de presă după ședința Comitetului Executiv, unde a vorbit și despre revolta lui Gigi Becali.

Gigi Becali a mers în această dimineață la sediul LPF în tentativa de a schimba articolul din regulament care obligă cluburile să folosească un jucător U21 titular la toate meciurile din Liga 1.

Răzvan Burleanu: "Gigi Becali are trei variante. Una e să își ia jucăriile și să plece"

Propunerea celor de la FCSB a fost supusă la vot, iar Gigi Becali nu a avut câștig de cauză: 7 cluburi au votat pentru, 7 împotrivă, iar două s-au abținut. Omul de afaceri a avut o reacție dură la adresa celor care nu i-au susținut inițiativa, numindu-i sclavi și trădători.

Răzvan Burleanu a fost întrebat despre ieșirea nervoasă a lui Gigi Becali, iar inițial a explicat care sunt motivele pentru care FRF insistă pentru obligativitatea cluburilor de a folosi jucători U21.

"Ne dorim să dezvoltăm fotbalul în România într-un mod sustenabil, inclusiv pentru generațiile următoare. Când ne referim la regula U21, aș vrea să clarific că aceasta este doar un instrument de intervenție specifică, care se alătură altora, precum: cotele de jucători tineri din Liga 2 și Liga 3 - aici întâlnim jucători inclusiv de U19 - clasificarea academiilor și condiționarea îndeplinirii unui barem minim pentru obținerea licenței de Liga 1, competițiile de elită, Liga de Tineret, plafoanele financiare minime în ceea ce privește investițiile fiecărui club în propria academie, specializarea antrenorilor pe categorii de vârstă, grilele de formare, care se vor plăti începând din acest an în funcție de investițiile, organizarea competițiilor la nivel de copii și de juniori, dar și investițiile în toate loturile naționale de juniori în ceea ce privește creșterea numărului de acțiuni.

Toate acestea reprezintă niște instrumente specifice de intervenție asemenea unui puzzle. Toate aceste elemente au sens doar împreună. Își propun să îndrepte un sistem strâmb. Dacă asistem la un sistem drept, cu siguranță asemenea intervenții nu își aveau locul.

Dacă eliminăm un element, există riscul unui efect de domino. Principiul pe care l-am tot auzit în această perioadă, cum că poți face tot ce vrei pe banii tăi, total de acord, el se aplică, dar doar la tine acasă. Pentru fiecare dintre noi, în momentul în care pășim din casă, intrăm într-un spațiu comun, iar acest spațiu este atent reglementat", a spus Burleanu.

Ulterior, președintele FRF a comentat declarațiile lui GIgi Becali. Burleanu spune că finanțatorul de la FCSB ar trebui să fie "un om pierdut" într-o societate normală și lasă de înțeles că fotbalul românesc nu are nevoie de o persoană precum Becali.

"Avem parte de niște regulamente care reglementează activitatea tuturor cluburilor, iar de cele mai multe ori trebuie să propunem obiective superioare comportamentului egoist al fiecărui participant. Nu-i convine domnului Becali? Ei bine, domnul Becali are trei variante: în primul rând, acceptă că face parte dintr-un sistem pe care nu-l poate corupe și îl respectă. Doi: poate apela la justiția sportivă, pentru că nu trăim într-un sistem dictatorial. Orice decizie, care nu are la bază un temei legal, oricând poate să fie răsturnat. Trei: își ia jucăriile și pleacă.

Nu trebuie să-l considerați pe domnul Becali emblematic pentru ceea ce înseamnă fotbalul românesc în prezent sau în viitor. De foarte multă vreme, domnul Becali nu mai este un partener instituțional ca persoană fizică, pentru noi ca FRF sau pentru cele mai multe cluburi din Liga 1. Într-o societate normală, un om care prejudiciază statul, care merge la închisoare și care nu învață nimic din greșelile sale, cu siguranță este un om pierdut. Și pentru lumea aceasta, dar și pentru lumea cealaltă, în care crede domnul Becali.

Cred că domnul Becali a ratat oportunitatea să tacă. Și a ratat oportunitatea de a-și transforma propriul club în cel mai important din regiunea noastră. Acest club ar fi avut un potențial uriaș să rivalizeze constant cu cluburi din regiunea noastră, ca Steaua Roșie Belgrad sau Dinamo Zagreb. Sunt sigur că acest club, cu un alt management, ar fi avut un alt viitor. Și ar fi putut, printr-un asemenea comportament, chiar să motiveze alte cluburi. Pe zi ce trece, sunt din ce în ce mai convins, că societatea noastră se poate transforma în totalitate doar în momentul în care oameni cu profili de infractori nu vor mai fi în prim-plan.

Visez să trăiesc într-o Românie în care în prim-plan vom avea oameni educați, care muncesc zi de zi din greu, cărora le pasă să progresăm ca societate. Până atunci, vă asigur că noi vom lupta zi de zi ca acest vis să devină cât mai curând posibil, cel puțin în România. Domnul Becali nu are niciun viitor în tot ceea ce înseamnă modelul pe care dorim să-l promovăm", a mai spus Burleanu.

VIDEO Lista "sclavilor și trădătorilor", în viziunea lui Gigi Becali

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!