Bucuria a durat doar cateva zile! Astra a primit astazi o veste care i-ar putea fi fatala: Ioan Niculae, anchetat intr-un nou dosar!

Tocmai cand isi facea bagajele pentru eliberarea conditionata, patronul Astrei a mai primit o lovitura.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 26 Octombrie 2015, 13:31
Data actualizarii: Luni 26 Octombrie 2015, 13:42

Judecatoria i-a aprobat saptamana trecuta lui Ioan Niculae cererea de eliberare conditionata, dar procurorii il vizeaza deja pentru o noua investigatie.

De aceasta data, Niculae este suspectat ca ar fi cumparat cu ani in urma bunavointa Guvernului pentru a castiga si mai multi bani.

In acest dosar, procurorii au inceput astazi o noua serie de audieri, in care au fost vizati si Adriean Videanu, fost ministru al economiei, si Ilie Sarbu, fost ministru al agriculturii.

Ovidiu Oanta, corespondentul stirilor ProTV, explica: "Exista suspiciuni ca omul de afaceri Ioan Niculae ar fi pus la bataie nu mai putin de 1 milion de euro pentru ca Guvernul sa adopte o hotarare de subventionare a ingrasamintelor chimice, afacere pe care Ioan Niculae, se stie, o pastorea la nivel national, avand mai multe combinate in proprietate. Nu e clar pana in acest moment daca banii au ajuns sau nu la vreun demnitar, cert este ca la un moment dat s-a si pus pe hartie o asemenea hotarare de guvern care insa n-a mai fost adoptata. S-a opus, in primul rand, Comisia Europeana, pentru ca era un ajutor de stat ce nu putea fi acceptat."

"Protagonistii din Guvernul respectiv - Adriean Videanu, fost ministru al economiei, si Ilie Sarbu, fost ministru al agriculturii - au venit astazi la sediul DNA in calitate de martori."

"Lucrurile nu se opresc aici. Ioan Niculae, care este suspectat de cumparare de influenta, va mai trebui sa dea socoteala, chiar din spatele gratiilor si pentru suspiciuni de evaziune fiscala si spalare de bani."

"Exista suspiciuni ca omul de afaceri ar fi incercat sa utilizeze in mod ilegal fondurile castigate de compania lui, Interagro, tocmai pentru a avea la dispozitie sume pe care sa le puna la bataie in demersuri nelegale. Prejudiciul in acest caz este estimat initial de procurorii anticoruptie undeva la 10 milioane de euro."

Modifică setările cookies