OFICIAL: Dinamo s-a VANDUT! Prima reactie a noului investitor: "Sunt bucuros! Vom fi cei mai buni!"

OFICIAL: Dinamo s-a VANDUT! Prima reactie a noului investitor: "Sunt bucuros! Vom fi cei mai buni!"

Ionut Negoita a ajuns la o intelegere cu investitorii spanioli si acestia vor prelua pachetul majoritar de actiuni.

UPDATE 18:40: Tranzactia clubului a fost confirmata oficial de Dinamo.

"Noul actionar majoritar al clubului nostru este, de astazi, compania Benel International SA, reprezentata de domnul Pablo Cortacero (foto), anunta Dinamo Bucuresti prin Biroul de presa.

Pentru prima oara in istoria de 72 de ani a clubului, Dinamo Bucuresti intra sub patronajul unei societati internationale.

Prezentarea oficiala a noului actionariat va avea loc in urmatoarele zile, evenimentul de presa urmand sa fie comunicat prin intermediul site-ului oficial", se arata in comunicat.

Prima reactie a lui Pablo Cortacero:

"Sunt bucuros sa anunt, in numele companiei pe care o reprezint, ca am finalizat aceasta tranzactie cu reprezentantii clubului Dinamo.

Este o zi importanta pentru club, pentru suporteri, pentru familia Dinamo. Acest club merita mult mai mult decat a reusit in ultimii ani. Merita o echipa pentru performanta si sper sa reusim promovam Dinamo Bucuresti in Europa prin rezultate importante in fotbalul romanesc si in cupele europene. Sunt increzator ca impreuna cu suporterii dinamovisti vom reusi sa fim cei mai buni!", este mesajul lui Pablo Cortacero, transmis prin intermediul site-ului oficial al clubului.


UPDATE 18:15: Ioan Marginean confirma ca s-au semnat actele!

Ioan Marginean spune ca nu are in prezent nicio oferta de la Dinamo, insa asteapta deschis propunerile. Fostul oficial al Gaz Metanului ar putea fi numit noul presedinte din Stefan cel Mare. Acesta nu s-a ferit sa confirme ca actele pentru tranzactia clubului Dinamo:

"S-au facut actele notariale si oamenii isi fac un plan pe termen si scurt si lung", a spus Ioan Marginean la Digi Sport.


Potrivit surselor www.sport.ro Ionut Negoita a ajuns la o intelegere cu investitorii spanioli si va ceda pachetul majoritar de actiuni al clubului Dinamo Bucuresti.

Potrivit Gazetei, investitorii spanioli ar incerca sa diminueze implicarea suporterilor in club, sau chiar sa le cumpere restul de actiuni.

Acestia i-au in calcul doua variante:

1. Sa cumpere actiunile de la suporteri, platindu-le cei 570.000 de euro investiti pana acum, plus o penalitate de 100.000 de euro prevazuta de fani daca tranzactia se face fara acordul lor.

2. Sa faca o marire de capital social, astfel incat procentul de actiuni al suporterilor sa scada semnificativ daca nu vor continua sa bage bani in club.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Condiții speciale pentru vaccinul anti-Covid. Ce trebuie să facă România
BRAT