Bratu știe ce îi lipsește lui Ianis Stoica pentru a face față la Arsenal: „Dacă va face asta, o să ajungă mare!”

Ianis Stoica FCSB Florin Bratu Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 30 Noiembrie 2021, 17:00
Data actualizarii: Marti 30 Noiembrie 2021, 17:04

Ianis Stoica, analizat de selecționerul U21.

Ianis Stoica (18 ani) este cel mai curtat jucător al FCSB-ului. Extrema lui Toni Petrea este în vizorul lui Arsenal, Galatasaray, și a altor cluburi din Anglia. Doar că Gigi Becali nu este dispus să îl vândă în acest moment, fiind convins că Ianis Stoica îi va umple conturile în câțiva ani. 

Însă Florin Bratu îl sfătuiește pe atacant să nu se lase purtat de val de interesul londonezilor și că muncească la fel de mult ca până acum. De asemenea, selecționerul U21 este de părere că Ianis Stoica este înzestrat cu niște calități care îl pot propulsa în fotbalul mare.

Are viteză și simte golul. Pentru un atacant, în fișa postului, cu asta începi. Poate fi și înșelător interesul acesta a lui Arsenal. Trebuie să aibă grijă pentru că acolo contează numai evoluțiile lui. 

El trebuie să facă abstracție de Arsenal. Trebuie să fim sinceri, e foarte greu în momentul de față să joace un jucător român la Arsenal. E un lucru important că este dorit acolo, asta certifică valoarea lui. 

La cum îl cunosc eu pe Ianis Stoica, este un tip extrem de echilibrat. El dacă ia doar esența: 'Mă caută Arsenal, am ceva, hai să muncesc mai mult, să prind echipa la FCSB și să joc meciuri la rând titular', atunci putem obține un atacant foarte bun pentru România”, a specificat Florin Bratu pentru gsp

Selecționerul U21 a mărturisit și care sunt minusurile jucătorului de la FCSB, argumentând că mai are de lucrat la îmbunătățirea mobilității și la faza de finalizare. 

Părerea mea că el este număr 9. Asta arată calitatea și evoluțiile din ultimul timp. Îi cer și o face foarte bine, să plece mult în profunzime, pe spațiu, lui îi place lucrul acesta. Ianis are calitatea acesta a execuției, dacă va face lucrul acesta bine o să ajungă un atacant mare. 

Nu este foarte înalt, dar e clădit bine din punct de vedere al constituției. Trebuie să lucreze mult la mobilitate, agilitate și acolo în fața porții, unde se dau goluri”, a concluzionat selecționerul României U21.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!