Stefan Tarnovanu benone dohot FCSB Superliga

EXCLUSIV Benone Dohot, primul antrenor al lui Târnovanu: "Mentor i-a fost tatăl lui, îi cumpăra tot ce avea nevoie. Și nu erau ieftine”

Ștefan Târnovanu a fost titularizat de Toni Petrea în meciul dintre Sepsi și FCSB și a avut o evoluție remarcabilă în tricoul vicecampioanei. Meciul s-a încheiat la egalitate, scor 0-0.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 21 Decembrie 2021, 14:00
Data actualizarii: Marti 21 Decembrie 2021, 14:09

După meci, Târnovanu i-a dedicat totul tatălui său, care a încetat din viață la începutul anului, și nu a apucat să-l vadă jucând pentru vicecampioana României și în tricoul naționalei, la Jocurile Olimpice.

„Un cadou frumos, neașteptat, ținând cont că anul acesta a început cu decesul tatălui meu, căruia îi și dedic această prestație”, a spus Târnovanu.

Benone Dohot: ”Taică-su a fost mentorul lui”

De acasă, de la Iași, Târnovanu a fost urmărit și de Benone Dohot (58 de ani), fostul portar de la Poli Iași și Dinamo, care este și primul său antrenor. În dialog cu www.sport.ro, antrenorul, care a plecat după zece ani de la Politehnica, a vorbit și despre drama prin care a trecut portarul FCSB-ului: pierderea tatălui său.

„Sigur că l-am urmărit, cum să nu-l urmăresc? A avut o evoluție extraordinară, dădea senzația că joacă în Liga 1 de când lumea! A jucat foarte bine. Practic e ca și copilul meu, eu l-am crescut, am avut atâtea discuții cu el. 

Poate să-i ia locul (n.r. - lui Vlad), de ce nu? Eu cred că nu e cu nimic mai prejos decât Vlad, cred că dacă i s-ar da credit ar face o treabă foarte bună. E curajos, ca portar trebuie să fii curajos, el e curajos. A ajuns la un club profesionist 100%. El trebuie să joace, că degeaba se antrenează dacă nu joacă. Încă nu a realizat nimic, trebuie să demonstreze. I-am dat și un mesaj după meci: ”Muncă, muncă și iar muncă!”.

Taică-su a fost mentorul lui, părținții lui practic mi l-au dat mie. Oameni modești, cu bun simț, cred că și el le-a oferit, la rândul lui, clipe de satisfacție. Taică-su era înnebunit, îi cumpăra tot ce avea nevoie, mănuși, și nu erau ieftine, vă dați seama”, a spus Benone Dohot, pentru www.sport.ro.

200.000 de euro a plătit Gigi Becali pentru a-l tansfera pe Târnovanu la FCSB, de la Poli Iași.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!