Liga 1

Becali a "uitat" sa-si treaca vila din Pipera in declaratia de avere!

MEDIAFAX / Casa din Voluntari-Pipera a omului de afaceri Gigi Becali si curtea acesteia, de 25.000 de metri patrati, nu mai figureaza in cea mai recenta declaratie de avere depusa la Biroul Electoral Central de candidatul Partidului Noua Generatie la Presedintie.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 19 Octombrie 2009, 16:53
Data actualizarii: Luni 19 Octombrie 2009, 16:57

Conform celei mai recente declaratii de avere depuse de Becali si postata pe site-ul BEC, omul de afaceri are acum o singura locuinta, cea din Aleea Alexandru din Capitala. Casa din Voluntari-Pipera, in suprafata de o mie de metri patrati, si curtea de 25.000 de metri patrati - dobandite, conform declaratiilor de avere anterioare ale afaceristului, in 1994 - acum nu se mai regasesc nicaieri in documentul depus de acesta la BEC.

Ele nu apar nici la rubrica "bunuri imobile instrainate in ultimele 12 luni", desi figurau ca fiind in proprietatea lui Becali la 8 aprilie 2009, data la care omul de afaceri s-a inscris in cursa pentru un mandat de parlamentar european, pe care avea, in final, sa-l obtina.

La aceasta rubrica apare, totusi, un teren in valoare de doua milioane de euro, vandut de Becali catre McDonald's, fara a se preciza suprafata vanduta companiei.
Declaratia de avere depusa de Becali la BEC, odata cu candidatura sa la prezidentialele din noiembrie, si datata 16 octombrie 2009 evidentiaza schimbari in ceea ce priveste averea omului de afaceri. Astfel, acesta a ramas fara 40 de hectare de teren agricol in Voluntari si fara alte trei hectare de padure in aceeasi zona.

In schimb, in plus fata de cele trei masini pe care le detinea, Becali mai are, din 2008, un BMW.

El a ramas insa fara mai bine de 15 la suta din actiunile Avicola Iasi pe care le detinea. Daca, in aprilie, participatia lui Becali era de 85,705 la suta, acum omul de afaceri mai are doar putin peste 69 la suta. Becali a pierdut si din actiunile detinute la Romes SA, ajungand, in 16 octombrie 2009, sa aiba doar 59,79 la suta din actiuni dupa ce, in primavara, avea peste 80 de procente.

Becali nu mai are nimic din firma European Imobiliar Developers SRL, din care detinea o treime, partea sa valorand, conform declaratiilor anterioare, peste 128.000 de lei.

Becali a inceput sa recupereze si din imprumuturile acordate diversilor sai apropiati. Astfel, Nae Nicolae, care figura in primavara ca datorandu-i lui Becali 18 milioane de euro, acum nu mai apare pe lista celor care-i sunt datori europarlamentarului.
Si Tudorache Viorel i-a inapoiat lui Becali o parte din datorie, el aparand acum cu doar patru milioane de euro de dat lui Becali, in loc de sase milioane, cat avea in primavara.

De la 800.000 de euro, datoria lui Gheorghe Goga catre Becali a ajuns acum la opt milioane de euro, in timp ce un anume Constantin Aurelian apare pentru prima data pe lista celor pe care omul de afaceri i-a imprumutat, datoria sa ridicandu-se la un milion de euro.

Becali a inceput sa-si recupereze si banii imprumutati firmelor la care este actionar. Astfel, datoria FC Steaua catre Becali a scazut de la 76,5 milioane de lei la 65,7 milioane de lei, Avicola Iasi, care-i datora 15 milioane de euro, i-a returnat mai bine de jumatate din bani, ramanand cu un rest de putin peste 26 de milioane de lei, iar Uzina Mecanica Dragasani mai are sa-i dea, din doua milioane de euro, doar 4,58 milioane de lei.

Colectia de ceasuri de 250.000 de euro si cea de bijuterii de 50.000 de euro au ramas intacte.

O modificare substantiala apare insa la rubrica activelor aducatoare de venituri, unde cele sase blocuri de locuinte cu cate cinci etaje fiecare, cu o suprafata totala de 84.775 de metri patrati, al caror amplasament nu este divulgat, sunt acum evaluate la circa 25 de milioane de euro dupa ce, in urma cu doar jumatate de an, erau estimate la 80.705.800 de euro.

Sursa: Mediafax

ULTIMELE STIRI

Modifică setările cookies