Basarab Panduru, îndoielnic cu privire la un antrenor din Superligă: „Pare că ar fi o problemă”

Basarab Panduru Ioan Ovidiu Sabau U Cluj Superliga Basarab Panduru
Vali Andronescu
Data publicarii: Miercuri 04 Ianuarie 2023, 12:15
Data actualizarii: Miercuri 04 Ianuarie 2023, 12:14

Fostul internațional român a vorbit despre Ioan Ovidiu Sabău.

Antrenorul a preluat-o pe 'U' Cluj la începutul anului, după ce nu a mai stat pe banca tehnică a unei echipe din 2014, când a fost principal la ASA 2013 Târgu Mureș. 

Basarab Panduru, îndoielnic cu privire la un antrenor din Superligă: „Pare că ar fi o problemă”

Fostul internațional s-a arătat îndoielnic cu privire la mutarea efectuată de conducerea „șepcilor roșii”, aducându-l pe Ioan Ovidiu Sabău, asta după ce Eugen Neagoe a părăsit Clujul pentru a fi antrenorul Universității Craiova, lipsită și ea de un principal în urma despărțirii de Mirel Rădoi de la începutul lui decembrie.

„La prima vedere pare că ar fi (n.r. - că n-a mai fost în circuit de opt ani), dar altfel nu ştiu dacă ar fi un handicap. În ultimul timp a fost analist, n-a mai antrenat, dar de când n-a mai antrenat în prima ligă, că ultima dată antrena în C, în B. A antrenat Rapidul în prima ligă (n.r. - în 2012), pentru că prima ligă e total diferită faţă de Liga 2, chiar dacă ni se pare că e uşor şi în prima ligă, e complicat, nu e uşor. 

Pare că ar fi o problemă, dar să vedem dacă se descurcă. Şi eu sunt curios dacă un om care nu mai antrenează de atât timp reuşeşte în prima ligă, mai ales că e o la o echipă care în mod normal se bate la retrogradare. Sigur e la retrogradare, iar atunci vreau să văd cum se descurcă. 

Ai echipă faţă de alea cu care te baţi, dar mi se pare UTA mai bună la lot. La Botoşani nu ştiu, pe Mioveni o lăsăm. Decât cine eşti mai bun? Decât U Craiova 1948? Mioveni, ultima. Una e retrogradată deja, ne mai trebuie una. Chindia nu mi se pare că are lot atât de slab, mai ales că s-au întors Popa, Neguţ, poate se întoarce Dulca. Parcă aş merge pe Chindia că se salvează de la retrogradare”, a spus Basarab Panduru, potrivit Orange Sport.

Ioan Ovidiu Sabău și U Cluj

Cariera de fotbalist a lui Ioan Ovidiu Sabău a început în alb și negru, fiind crescut la centrul de copii și juniori al Universității Cluj. A debutat în tricoul primei echipe în 1985, jucând până în 1988, când a fost transferat de Dinamo București.

Revenirea sa la ”U” de la începutul sezonului 2000/2001 a coincis cu primii pași în antrenorat. În acel an, echipa trecea printr-un moment dificil după retrogradarea în liga a III-a, iar Ioan Ovidiu Sabău s-a întors alături de „studenți” ca antrenor-jucător și a reușit promovarea în al doilea eșalon.

În total, Ioan Ovidiu Sabău a strâns 56 de prezențe în tricoul Universității Cluj în toate competițiile, marcând 10 goluri. A mai jucat pentru echipe precum Feyernoord, Brescia, Reggiana, Rapid București și Gaz Metan Mediaș.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!