"Banii de la Borcea nu au avut legatura cu dosarul, ci cu faptul ca ne placeam reciproc"! Marturia uluitoare a judecatoarei care ar fi luat 190.000 euro mita de la Borcea si fratii Becali

"Banii de la Borcea nu au avut legatura cu dosarul, ci cu faptul ca ne placeam reciproc"! Marturia uluitoare a judecatoarei care ar fi luat 190.000 euro mita de la Borcea si fratii Becali

Judecatoarea Geanina Terceanu de la Tribunalul Bucuresti a marturisit in fata instantei cum a primit banii de la fratii Becali si Cristi Borcea pentru a-i ajuta in Dosarul Transferurilor.

195.000 euro, 185.000 de la fratii Becali, 10.000 de la Cristi Borcea. Adevarul publica in aceasta seara marturia judecatoarei in fata instantei. Primul plic cu bani a fost dat intr-un meci pe Ghencea. "Doris", numele sub care a fost ascuns Manole Teodoris, un apropiat al fratilor Becali, i-a inmanat acesti bani, fara ca partile sa discute detalii, "subintelegandu-se ca voi incerca sa il ajut cu ocazia judecarii dosarului", marturiseste judecatoarea.

A urmat apoi o vizita, in mai 2009, la vila din Pipera, unde pentru prima oara au fost puse pe masa detalii despre felul in care acestia incercau sa scape de problemele din dosar. "Mi-au sugerat sa le aplic o pedeapsa cu suspendare sau sa ii achit, eu zicandu-le ca nu le promit nimic, intrucat dosarul era foarte voluminos". Apoi ar fi primit 40.000 de euro de la "Doris", din partea fratilor Becali, bani folositi in cumpararea unui apartament de 93.000 euro: "Din cate imi amintesc, este posibil sa fi primit acesti bani undeva pe strada", mai spune Terceanu.

Adevarul mai scrie ca o noua transa de bani a venit inainte ca judecatoarea sa pronunte sentinta in acest caz, prin sotia lui "Doris". "Gabriela m-a intrebat ce suma de bani doresc, eu zicandu-i ca nu vreau o suma anume, lasand la latitudinea fratilor Becali acest aspect. I-am spus lui Manole Gabriela ca suma de bani de la fratii Becali sa mi-o aduca la Movila, acolo unde locuiesc mama si surorile mele, explicandu-i acesteia unde anume sa vina si cum sa ajunga. Gabriela mi-a dat banii pe strada, in fata casei surorii mele Ciuciula Livia. Eu nu am numarat banii, convingerea mea fiind ca sunt 100.000 euro. I-am dat plicul cu bani surorii mele Livia, zicandu-i sa il pastreze si sa nu intrebe nimic"

Dupa pronuntarea achitarii inculpatilor din dosari, sotia lui "Doris" a revenit cu o noua suma de bani: "Mi-a spus ca fratii Becali sunt multumiti si doresc sa imi mai dea o suma de bani. Gabriela mi-a spus ca din aceasta suma isi va opri si ea o parte, fara sa-mi spuna cat. Cert este ca mie mi-a mai dat suma de 20.000 euro, tot la Movila, ne-am intalnit undeva in sat, nu retin unde anume. Acesti bani i-am cheltuit, nu-mi amintesc in ce imprejurari"

In marturia acesteia in fata instantei, Terceanu vorbeste despre "relatia" pe care ar fi avut-o cu Cristi Borcea. Ea sustine ca suma de 10.000 de euro nu ar fi fost oferita in schimbul ajutorului primit in acest dosar, ci pentru ca ea si Borcea se placeau reciproc.

Aceasta a povestit cum s-a produs intalnirea cu Borcea de la vila sa: "Dupa ce am ajuns acasa am vazut ca in geanta Borcea imi lasase o suma de bani, din cate imi amintesc 10.000 de euro, in euro. Nu am purtat vreo discutie ulterioara despre aceasta suma de bani nici cu George Iorgovan, nici cu Cristian Borcea"

"Perceptia mea a fost insa ca aceasta suma de bani nu-mi fusese data in legatura cu dosarul pe care-l judecam, ci ca urmare a faptului ca eu si domnul Borcea ne placuseram reciproc, el dorind sa ne mai vedem si ulterior, context in care eu am apreciat ca el a intentionat sa-mi faca un cadou. Cu ocazia vizitei facute acasa la Cristian Borcea, eu i-am lasat un numar de telefon, iar el m-a mai sunat ulterior cerandu-mi sa ne vedem, insa eu am tot amanat, iar o alta intalnire cu domnul Borcea nu a mai avut loc", a mai declarat aceasta, potrivit sursei citate.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Lista țărilor în care românii vaccinați pot călători fără nicio restricție. România nu primește turiști din Anglia sau SUA
BRAT
Modifică setările cookies