Liga 1 Superbet Superliga Liga 1

Bani mai mulți pentru echipele din Liga 1! Clauze noi în contract. Cluburile pot obține bonusuri

Vineri a avut loc tragerea la sorți pentru stabilirea țintarului sezonului 2022/2023, iar în cadrul aceluiași eveniment au fost anunțate și schimbări în următorul cotract pentru drepturile TV.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 01 Iulie 2022, 16:54
Data actualizarii: Vineri 01 Iulie 2022, 17:01

Potrivit contractului actual, care va expira peste două sezoane, deținătorul drepturilor TV achită anual către LFP suma de 28 de milioane de euro. Oficialii LPF și deținătorul drepturilor TV au anunțat că au demarat deja discuțiile pentru un nou contract.

„Da, am demarat discuțiile. Da, am crescut suma. Veți afla suma în perioada următoare.

E o propunere mai amplă. Noi avem o penalizare, din pandemie, pe care nu am încasat-o încă. E o propunere mai amplă. Renunțăm la penalizare, creștem suma și plătim o sumă suplimentară ca bonus, pe criterii de audiență pe stadioane și la TV”, a spus Orlando Nicoară, șeful firmei care deține drepturile de televizare.

Justin Ștefan, secretar general al LPF, a întărit cele spuse de Orlando Nicoară: „Anticipând cumva, apare un alt principiu de lucru, în care cluburile înțeleg că pentru a accesa anumite sume trebuie să îmbunătățească aspecte care țin de marketing”.

Superbet, noul sponsor al Ligii 1

„Parteneriatul s-a încheiat pentru 2 ani. Suma nu e confidențială, dar este parte din cele 28 de milioane de euro, pe care îi plătim noi Ligii pentru drepturile TV și cele comerciale. Acest parteneriat face parte din contractul pentru drepturile de televizare și cele comerciale ale SuperLigii”, a spus Orlando Nicoară.

Modifică setările cookies