Andrea Compagno FCSB Italia Roberto Mancini Valeriu Rachita Superliga

Atac dezlănțuit la adresa lui Compagno: "Dacă îl lua Mancini, îmi puneam doliu! Are 16 goluri, dar opt din penalty"

Roberto Mancini, selecționerul Italiei, a confirmat recent că îl urmărește de doi ani pe Andrea Compagno, iar atacantul de la FCSB se află în vederi sale pentru o posibilă convocare.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 15 Martie 2023, 11:06
Data actualizarii: Miercuri 15 Martie 2023, 11:05

FCSB a anunțat chiar că a primit o telegramă în care este anunțată de convocarea lui Compagno pe lista preliminară a naționalei Italiei, însă Gazzetta dello Sport a scris, marți, că vârful vicecampioanei nu se află pe lista restrânsă a lui Mancini, formată din 39 de jucători.

Valeriu Răchită, un nou atac la adresa lui Andrea Compagno

Valeriu Răchită, fost jucător al Stelei, un vechi contestatar al lui Andrea Compagno, a comentat faptul că italianul nu a prins și lista finală a naționalei Italiei.

"A fost pe lista de 100 de jucători posibili selecționabili. Pe aia de 39 n-a prins-o! Ce să mai? A fost chemat pentru că Ciro Immobile este absent. În Italia, Napoli îl are pe Osimhen. Inter, Dzeko. Juventus, Vlahovic. Roma, Abraham. Niciun italian vârf de atac! 

În liga a patra din Italia nu l-au văzut? Sau în San Marino, că e aproape de ei. Probabil nu a prins lista de 39 pentru că a văzut meciul cu Sepsi. N-avea cum să-l cheme. Dacă îl chema, îmi puneam doliu. Nu mai puteam... chiar așa, să nu mă mai pricep deloc la fotbal?

Dacă îl vedea Mancini la meciul cu Sepsi, când a dat două pase la portar cu capul și a făcut două faulturi... ce a făcut în meciul cu Sepsi? Are 16 goluri, 8 din penaly! Îl lua ca pe Birtalan, să intre la 7 metri?", a spus Răchită, la Fanatik.

”Tentația lui Mancini: să înceapă împotriva Angliei cu Retegui număr 9!"

Convocarea lui Andrea Compagno de la FCSB pe lista preliminară a Italiei pentru partidele cu Anglia și Malta din preliminariile Campionatului European din 2024 este privită cu neîncredere de o parte din presa din Peninsulă (”o convocare disperată a lui Roberto Mancini”), iar Gazzetta dello Sport nici măcar nu-i pomenește numele atacantului într-un articol publicat azi despre viitorul purtător al tricoului cu numărul 9 de la națională!

Publicația italiană face referire la necunoscutul Mateo Retegui, atacant argentinian cu cetățenie italiană în vârstă de 23 de ani, împrumutat de Boca Juniors la Tigre, care va face parte din lotul campioanei europene en-titre pentru cele două partide din preliminarii!

”Un atacant central italo-argentinian pentru Italia împotriva Angliei: sugestia s-ar putea transforma în certitudine în seara zilei de 23 martie la Napoli. 

Pentru că tentația Mateo Retegui ar putea deveni o necesitate pentru Roberto Mancini.

Urgența din atac - mai ales în centrul ofensivei naționalei - este cunoscută: selecționerul este în așteptarea unor vești despre atacanții convalescenți, dar convocarea deja sigură a vârfului de la Tigre cu pașaport dublu (are un zbor spre Italia rezervat pentru sâmbătă) îi oferă un minim de liniște”, a explicat Gazzetta dello Sport.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!