Apar problemele la Craiova? Olguta Vasilescu, retinuta de DNA pentru luare de mita si abuz in serviciu. CSU, unul dintre proiectele cu care primarul si-a castigat mandatul

Lia Olguta Vasilescu CSU Craiova Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 30 Martie 2016, 17:29
Data actualizarii: Miercuri 30 Martie 2016, 17:49

Olguta Vasilescu a fost retinuta in urma cu putin timp de procurorii DNA.

Lia Olguta Vasilescu, primarul municipiului Craiova si vicepresedinte al PSD, a fost retinuta astazi de Directia Nationala Anticoruptie sub acuzatiile de luare de mita, spalare de bani si folosirea autoritatii sau influentei in scopul obtinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite. Acesta va fi prezentata judecatorilor Tribunalului Bucuresti cu propunerea de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Primarul Craiovei este cercetat intr-un dosar in care mai apar Radu Cosmin Preda, administratorul public al Craiovei, si Elena Daniela Popescu, reprezentant al unui ONG.

Olguta Vasilescu ar fi luat bani in campania electorala din 2012 de la diversi oameni de afaceri.

"In cursul anului 2012, cu prilejul campaniei electorale pentru alegerea primarului municipiului Craiova, mai mult oameni de afaceri au fost determinati de candidatul Vasilescu Liga Olguta, personal sau prin intermediul unor persoane din echipa de campanie, sa efectueze diverse sponsorizari. In scopul obtinerii acestor foloase, inculpata s-a folosit de influenta pe care o avea asupra oamenilor de afaceri, in calitatea sa de vicepresedinte al organizatiei judetene a unui partid politic. Donatiile respective, estimate la 135.907 euro, facute in conditiile de mai sus, s-au concretizat atat in realizarea de materiale electorale, dar si pentru organizarea unor spectacole in sustinerea campaniei inculpatei", se arata in rechizitorul DNA.

De asemenea, Olguta Vasilescu ar fi pretins si primit bani si in 2014 de la mai multi oameni de afaceri pentru si printr-o organizatie non-profit. Suma totala: 544.209,33 RON.

"Concret, Vasilescu Lia Olguta a solicitat oamenilor de afaceri care aveau in derulare contracte cu Primaria Craiova, sa efectueze sponsorizari catre asociatia reprezentanta de inculpata Popescu Elena Daniela, in vederea efectuarii unor lucrari de reabilitare a fatadelor unor cladiri din municipiul Craiova", mai noteaza DNA.

Lia Olguta Vasilescu a sustinut in mandatul sau echipa CSU Craiova, clubul fiind chiar un "instrument" in campania sa.

In acest moment, la Craiova se construieste si un nou stadion de fotbal, iar proiectul ar putea intampina probleme in urma retinerii primarului.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!