Rapid ProRapid Valerii Moraru Superliga

Apa si curent la ProRapid: Prima miscare a noii conduceri din Giulesti! Ce datorii uriase a strans clubul la baza de pregatire:

Valerii Moraru vrea ca Rapidul sa se pregateasca din nou in conditii normale la ProRapid.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 29 Iulie 2014, 14:18
Data actualizarii: Marti 29 Iulie 2014, 14:30

Jucatorii si componentii stafului tehnic ai Rapidului solicita Asociatiei Pro Rapid, intr-o scrisoare deschisa publicata pe site-ul oficial, actele necesare racordarii bazei sportive de pe malul lacului Straulesti la curent si apa pentru a se putea antrena.

"Domnule presedinte, ati constatat de buna seama si dumneavoastra ca si noi faptul ca in acest moment la imobilele inchiriate de SC FC Rapid SA din cadrul bazei sportive Pro Rapid nu sunt asigurate utilitatile (curent si apa), iar acest fapt ne impiedica sa folosim baza pentru antrenament si recuperare. Pe aceasta cale, noi, echipa si staful tehnic, luand la cunostinta de faptul ca, desi administratia clubului nostru a facut eforturi pentru a achita toate obligatiile financiare catre dumneavoastra, inca nu s-a incheiat contractul pentru reluarea alimentarii cu energie electrica a bazei si apa curenta a fost inchisa de catre domnul Ion Radulescu in numele asociatiei, in mod nejustificat. Aceste aspecte ne-au pus in situatia ca pentru antrenamentele de saptamana trecuta sa ne echipam si sa ne spalam in Giulesti, acest lucru fiind anormal, cauzand cheltuieli suplimentare si punand in pericol sanatatea jucatorilor", afirma jucatorii in scrisoarea citata.

Acestia sutin ca Liga Profesionista de Fotbal a virat in numele FC Rapid suma de 155.852,46 de lei, aproximativ 35.000 de euro, in contul Asociatiei Pro Rapid care are in administrare baza sportiva cu acelasi nume. "Pe de alta parte, consideram ca atunci cand ne angajam sa facem ceva, asa cum dumneavoastra ati promis ca in cazul in care FC Rapid isi va achita restantele contractuale veti face demersurile necesare in vederea revenirii echipei la baza Pro Rapid, baza construita pentru ea, este normal sa ne tinem de cuvant, in caz contrar consecintele pot fi extreme. Din cate am fost informati de catre conducerea clubului, in urma cu 6 zile LPF a efectuat plata debitelor FC Rapid, in cuantum de 155.852,46 de lei, o suma importanta, in situatia in care se afla clubul, acesti bani fiind banii clubului nu ai LPF, asa cum in mod gresit s-a mediatizat, urmand ca dumneavoastra sa ne sprijiniti in vederea reconectarii la reteaua electrica", se arata in adresa fotbalistilor.

Din cauza crizei financiare acute pe care o traverseaza, FC Rapid a acumulat datorii de aproximativ 28.000 de euro la chiria catre Asociatia Pro Rapid, administratorul bazei sportive de pe malul lacului Straulesti, si alte 32.000 de euro la utilitati.

Din luna mai, echipa nu s-a mai antrenat la Pro Rapid, iar conducerea si ceilalti angajati ai clubului Rapid au parasit baza mutandu-si birourile la Stadionul Giulesti din cauza sistarii curentului si a apei.

La inceputul saptamanii trecute, conducerea LPF a obtinut acordul Asociatiei Pro Rapid de a permite echipei giulestene sa se intoarca la baza sportiva, obligandu-se sa plateasca datoriile din banii pe care FC Rapid ii are de incasat din drepturile TV.

Sursa: Mediafax

Modifică setările cookies