Anunt de ULTIMA ORA: "UEFA ne-a aprobat cererea!" Cum se vor schimba meciurile din Liga 1 incepand cu 2014:

Liga I Alexandru Deaconu UEFA Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 23 Decembrie 2013, 12:24
Data actualizarii: Luni 23 Decembrie 2013, 12:31

Alexandru Deaconu, presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, face un anunt important pentru viitorul fotbalului romanesc.

Presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Alexandru Deaconu, a vorbit astazi intr-o conferinta de presa, prezentand un bilant al prestatiilor avute de cei care au oficiat in Liga 1.

"Voi incepe cu iarna anului 2013, cu seminarul organizat de CCA in februarie, unde am avut trei invitati care ne-au ajutat foarte mult. Daca ne gandim la returul campionatului 2012/2013, a fost un sezon bun. Vassaras este alaturi de noi de la inceputul anului.

Am demarat demersurile pentru sistemul cu 6 arbitri. Am inceput cu achizitionarea sistemelor de comuniare. FRF ne-a alocat 75 de mii de euro pentru a achizitiona sisteme de ultima generatie. In Cupa Romaniei am venit cu camere aditionale, pentru a imbunatati observarea si pentru a avea materiale didactice", si-a inceput Deaconu discursul.

De asemenea, acesta a precizat faptul ca UEFA a acceptat cererea facuta de CCA, urmand ca, incepand cu 2014, meciurile din liga 1 sa se oficieze si cu arbitri aditionali.

"Ni s-a aprobat cererea pentru a avea arbitri adiacenti din 2014. Am primit 45 de mii de euro de la UEFA pentru a doua jumatate a campionatului, iar in vara vom primi inca 45 de mii pentru a continua implementarea sistemului. Ne ajung pentru a acoperi 90 de meciuri din mai mult de 306. Vom sta la masa si vom vedea ce va fi, probabil cluburile ar putea veni cu restul de bani.

Am reusit sa construim poduri intre noi si UEFA, avand o comunicare foarte buna cu cei de acolo. Iarna trecuta am avut doi arbitri in primavara Europa League - Alexandru Tudor si Ovidiu Hategan.

Mentionez si performanta arbitrajului feminin. Brigada formata din Albon, Iugulescu, Albulescu si Dorcioman a arbitrat finala Campionatului European si a fost pentru prima data cand au fost doi arbitri femeie din aceeasi tara.

In turul acestui campionat vorbim despre faptul ca in iunie, iulie si august a fost un scurtcircuit in activitatea noastra. Planuisem o pregatire buna, cu Hugh Dallas, Marc Batta, dar acestia au ales sa nu participe. Vassaras a acceptat, in final, sa vina si sa dea continuitate proiectelor demarate la inceputul anului. UEFA s-a sesizat, au fost ingrijorati de ceea ce se intampla, iar in octombrie am primit o comisie. Am avut trei zile lungi, in care le-am transmis proiectele noastre de viitor. Ei spun ca au primit un feedback pozitiv si sunt multumiti de ceea ce vrem sa facem si ne-au facut si cateva recomandari pentru dezvoltare. 

Arbitrii romani au fost foarte aproape sa nu mai fie delegati pe plan international, dar am avut un sezon bun. Hategan a arbitrat 3 meciuri consecutive in Champions League, adica maximum in sezonul de toamna.

A fost un tur greu, cu mai multe echipe in lipta pentru primul loc. Probabil ca arbitrii au uitat de presiunea din sezonul trecut si nu au indeplinit asteptarile. Niste arbitri importanti, de pe lista FIFA, au avut greseli mari, cum ar fi Marius Avram. Prin performantele lor ne-au ingreunat activitatea. Am incercat sa le acordam incredere, dar nu au confirmat, iar aici ma refer la Marius Istrate si Iulian Dima. Avem arbitri tineri, cum ar fi Gaman, de care suntem multumiti, si Barsan, care e la inceputul carierei.

Avem incredere in arbitrii romani, nu vom aduce brigazi straine. Ne bazam pe un seminar bun in februarie, cu lectori importanti, in care sa analizam si sa disecam greselile", a spus Alexandru Deaconu.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!