voluntari Liga 1 Superliga

Al patrulea val de coronavirus face victime în Liga 1! Primul club afectat de măsurile restrictive

Numărul infectărilor cu coronavirus a reînceput să crească alarmant de la o zi la alta în acest început de toamnă.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 20 Septembrie 2021, 17:39
Data actualizarii: Luni 20 Septembrie 2021, 17:44

Dacă în vară cazurile s-au menținut mult timp sub o sută, acum acestea au început să crescă alarmant, ajungând la peste o mie de cazuri pe zi.

Dacă numărul infectărilor în rândul oamenilor continuă să crească în acest ritm nu este exclus ca autoritățile să ia din nou măsuri mai agresive de prevenția, cum ar fi limitarea participării la evenimente sau ieșitul din case după o anumită oră.

În fapt, măsuri de prevenție au și fost impuse în unele localități care au depășit rata de infectare de trei la mia de locuitori.

Acest lucru afectează și lumea fotbalului. Prima echipa de fotbal din Liga 1, care are de suferit de pe urma restricțiilor impuse nu numărul mare de infectări este FC Voluntari, echipa din județul Ilfov, acolo unde rata de infectare a depășit trei la mia de locuitori.

Ce măsuri se iau atunci când se depășește 3/1000

• Competițiile sportive organizate în spații închise sau deschise, se pot desfășura cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă a spațiului, cu purtarea măștii de protecție și asigurarea unei distanțe de minimum 1 metru între spectatori; 

• Activitatea sălilor de sport/fitness în spații închise, poate fi realizată cu participarea persoanelor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, cu asigurarea unei suprafețe de min 7 mp pentru fiecare persoană;

FC Voluntari va disputa următorul meci de pe teren propriu, pe trei octombrie, în compania Farului Constanța.

Cealaltă echipă din Ilfov care activează în Liga 1, Academica Clinceni, nu este afectată de măsurile restrictive impuse de autorități, deoarece dispută meciurile de „acasă” pe stadionul „Dinamo”.

Modifică setările cookies