CFR Cluj insolventa Superliga

Adio Europa, insolventa devine singura salvare de la faliment! CFR, doua decizii care schimba viitorul clubului:

Craiova si Hagi intra in cursa pentru un loc de Europa League. CFR Cluj va fi interzisa de UEFA pentru cel putin trei sezoane.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 31 Ianuarie 2015, 09:08
Data actualizarii: Sambata 31 Ianuarie 2015, 09:26

Este oficial! CFR Cluj si-a depus dosarul de insolventa si asteapta un raspuns favorabil din partea Tribunalului, anunta publicatia clujeana stiridesport.ro.

E singura sansa pentru evitarea falimentului, tinand cont de datoriile uriase acumulate de club in ultimii ani.

Conform sursei citate, conducerea clubului nu ia in calcul plata datoriei de 2.597.000 de euro pe care UEFA a obligat-o sa o achite pana astazi, 31 ianuarie.

Conturile clubului sunt in continuare blocate in urma controlului ANAF, in care au fost descoperite datorii de peste 10 milioane de euro catre stat.

Datorii uriase catre omul care a dus echipa in Champions League

Insolventa este singura sansa a CFR-ului de a scapa de faliment, dar este o veste crunta pentru cei care au de recuperat bani de la club.

Publicatia stiridesport.ro scrie ca cele mai mari datorii sunt catre Andre Mandorlini si membrii staff-ului sau - 1,5 milioane de euro.

Cu Mandorlini pe banca, CFR Cluj a castigat titlul, cupa si supercupa Romaniei in sezonul 2009/2010 si a obtinut astfel si calificarea automata in grupele Champions League, performanta care a atras venituri de peste 15 de milioane de euro pentru club.

Un alt antrenor care isi asteapta inca salariile restante de la CFR este Petre Grigoras: "E o situatie foarte grava la multe echipe. Nu inteleg de ce se mai semneaza contractele, de ce mai semneaza cluburile cand stiu ca nu le pot achita. Eu am plecat de un an de la CFR si nici acum nu mi-am primit banii. O idee buna ar fi ca din drepturile TV cluburile sa garanteze salariile. Eu deja mi-am luat gandul de la banii aia, chiar daca sunt in judecata cu ei", a declarat Grigoras la Ora Exacta in Sport.

Si Vasile Miriuta mai are de primit bani de la CFR Cluj, dar a anuntat ca nu va actiona clubul in instanta in cazul in care nu isi va primi salariile restante.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!