Asta e SINGURA sansa pentru ca Becali sa recupereze Steaua! Anuntul facut de Ministrul Apararii dupa audierile de la Senat
Live Blog
CSA VS FCSB

Asta e SINGURA sansa pentru ca Becali sa recupereze Steaua! Anuntul facut de Ministrul Apararii dupa audierile de la Senat

Autor: Sport.ro
Marti 11 Aprilie 2017, 16:17

AZI, 21:45, PRO TV: JUVENTUS - BARCELONA in SFERTURILE CHAMPIONS LEAGUE!

15:43 11 Apr Pace intre Becali si CSA?

Intrebat daca ministerul poate sa sustina o echipa la nivel inalt, ministerul Apararii Les a raspuns: "Nu, categoric nu. O sa vedem. intr-o asociere, o solutie care sa fie benefica pentru Steaua. Nu exclud dialogul cu Gigi Becali, nu l-am exclus niciodata, nu am avut nicio intalnire pana acum. De acest lucru se ocupa CSA Steaua, nu ministrul. Nu am o problema sa ma intalnesc cu Gigi Becali. In acest moment, marca este la CSA Steaua, un dialog pentru o asociere il putem avea cu oricine, dar sa gasim solutia legala. Deocamdata avem procesul pe rol si o solutie care ne obliga la recuperarea prejudiciului. Vom vedea ce se intampla apoi".
15:25 11 Apr Iulian Dumitrescu, presedintele Comisiei de aparare, se teme ca marca Steaua ar putea sa se devalorizeze daca echipa Armatei va petrece prea multe sezoane in ligile inferioare.

"Valoarea marcii Steaua depaseste in acest moment 50 de milioane de euro. Valoarea unei marci poate fi pastrata doar daca puteti sa dati anual o anumita suma de bani. E greu de pastrat aceasta marca daca va juca cu FC Ciorogarla sau cu Crevedia. Dupa 3-4 ani in ligile inferioare, valoarea marcii se va pastra sau nu?", a intrebat Dumitrescu.

Ministrul Gabriel Les a raspuns ca dreptul de proprietate asupra marcii Steaua ar putea fi contestat de oricine, daca aceasta nu ar fi folosita.

"MApN ar trebuie sa se ocupe dupa parerea mea cu altceva decat cu problemele Stelei. MApN a facut toate demersurile pentru protejarea acestei marci. Valoarea a fost stabilita de catre instanta la 3,7 milioane de euro pe an, iar prejudiciul calculat pentru zece ani la 37 de milioane de euro. Am deschis un proces si pentru recuperarea acestui prejudiciu. Protejarea aceastei marci se face tocmai inscriind aceasta echipa in Liga a IV-a, pentru ca daca ramane nefolosita, orice persoana are dreptul sa atace nefolosirea ei. Daca nu inscriam aceasta echipa si pierdeam marca peste cinci ani, avand in vedere ca avem de recuperat un prejudiciu, ce se intampla?", a spus Les.

Practic, Les confirma ca noua Steaua exista doar pentru ca Ministerul se temea sa nu-i fie contestata dreptul de a detine marca, in cazul in care aceasta nu ar fi fost folosita.
14:24 11 Apr Iulian Dumitrescu, presedintele Comisiei pentru Aparare din Senat, crede ca bugetul de 300 000 de euro e mult prea mic pentru ca Steaua sa traiasca pana si in liga a 4-a.

"Asta e o gluma pentru un club ca Steaua. Un club ca Steaua trebuie sa aiba buget de zeci de milioane de euro. Nu puteti pastra valoarea brandului cu 300.000 de euro pe an", a raspuns Dumitrescu, iar un coleg de-ai sai a completat, ironic: "Cu 300.000 nu o sa reusiti nici sa tineti lumina aprinsa."

"Cealalta solutie era sa pierdem brandul", le-a transmis ministrul.

"Nici infrastructura nu ne permite sa fim acum in Liga I, dar exista un plan de modernizarea a stadionului. Nu suntem in situatia sa ne permitem sa pierdem marca Steaua, haideti sa vedem ce se intampla dupa un an, doi, sau trei", a mai spus Les.

13:36 11 Apr

Peluza Sud a mers in fata Senatului. "Fara politic la CSA. Vrem echipa in Ghencea", "Daca e nevoie, venim mai mult" si "FRF = mafia", sunt mesajele afisate de fani. 


 

13:28 11 Apr

Becali crede ca actiunea in instanta pentru recuperarea prejudiciului n-are nicio sansa de a primi verdict favorabil: "E o aberatie, n-au cum sa castige. Si daca totusi castiga, o sa merg la alta echipa si gata! Sa vedem ce-o sa fie, dar nu cred, chiar la asa ceva nu se poate ajunge!"

In cazul in care Becali peirde procesul pentru recuperarea prejudiciului, Steaua lui Becali are sanse mari sa devina istorie!

13:25 11 Apr Les sustine ca Ministerul spera la recuperarea unui prejudiciu de 37 de milioane de euro de la Gigi Becali, care a folosit marca ilegal dupa preluarea clubului, in 2003. In acest moment, nu exista o decizie a instantei in acest sens.
13:09 11 Apr Ministrul Apararii anunta ca bugetul sectiei de fotbalin liga a 4 a CSA Steaua va fi de 300 000 de euro. Oficialul sustine ca Armata e oblgiata sa-si faca echipa de fotbal pentru a nu pierde brandul Steaua. Les spune ca nu poate sa atraga investitori privati pentru ca brandul intra in patrimoniul statului. Ministerul Apararii si-a asumat crearea unui pachet de solutii pentru conservarea brandului Steaua.
13:00 11 Apr

Dezbaterea n-a durat mai mult de jumatate de ora. Concluzia: se vor face eforturi pentru pastrarea valorii brandului. :))

S-a trecut deja la urmatoare problema de pe ordinea de zi.
 

12:55 11 Apr Ministrul e intrebat de un membru al comisiei daca o echipa inscrisa in L4 are aceeasi valoare de brand ca una inscrisa in prima liga, daca valoarea marcii se pastreaza si in fata unor adversari modesti.

Ministrul Les: Nu-mi permit sa pierd marca Steaua. Astept solutia instantei si o sa caut reglementari legale ca sa pastram marca!

Membrii comisiei nu-si fac griji pentru pierderea brandului, ci pentru pierderea valorii lui!
12:40 11 Apr
12:39 11 Apr
FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /
Măsurile de relaxare care se vor aplica de la 1 iunie, în România. Când am putea renunța la mască
BRAT
Modifică setările cookies