Live Blog

Steaua fara nume

Armata lasa Steaua sa joace cu numele si sigla pe piept pana pe 15 decembrie! Prima reactie de la UEFA dupa scandalul din Romania

Autor: Sport.ro
Luni 08 Decembrie 2014, 11:50

Afla pe www.sport.ro informatii despre negocierile purtate de Valeriu Argaseala si reprezentantii Armatei pentru viitorul marcii Steaua. | INTRATI AICI SI COMENTATI - CELE MAI BUNE COMENTARII VOR FI PUBLICATE IN BLOG SI LA ORA EXACTA IN SPORT PE TV

13:47 08 Dec

FC Steaua si CSA Steaua au anuntat intr-un comunicat comun ca au ajuns la un acord, valabil pana la 15 decembrie, astfel incat activitatea echipei in Europa League si in Cupa Ligii sa nu fie afectata in aceasta saptamana.

Dupa data de 15 decembrie, cluburile vor continua discutiile pentru a pune in practica decizia inaltei Curti de Casatie si Justitie cu privire la marca Steaua.

"In urma discutiilor purtate reprezentantii celor doua cluburi au stabilit, de comun acord, urmatoarele: 1. Cele doua cluburi au luat act de decizia inaltei Curti de Casatie si Justitie; 2. Cluburile au ajuns la o intelegere astfel incat sa nu afecteze activitatea echipei de fotbal in campionat si in cupele europene si sa nu produca prejudicii de imagine celor doua cluburi sau sportului romanesc, valabila pentru meciurile care se vor desfasura in cele doua competitii pana la data de 15 decembrie 2014; 3. Dupa aceasta data cele doua cluburi vor continua discutiile si vor elabora termenii viitoarei colaboraari, definitivand elementele concrete de punere in practica a deciziei inaltei Curti de Casatie si Justitie", se arata in comunicat.

Reprezentantii celor doua grupari s-au intalnit, luni, la sediul CSA Steaua, pentru a discuta pe tema situatiei generate de decizia inaltei Curti de Casatie si Justitie din data de 3 decembrie 2014. La intalnire au participat presedintele clubului de fotbal, Valeriu Argaseala, vicepresedintele Iulian Gheorghisor, iar CSA Steaua a fost reprezentat de presedintele clubului George Boroi si membrii Consiliului de conducere.

13:28 08 Dec

ULTIMA ORA | Armata i-a permis lui Vali Argaseala sa foloseasca numele, culorile si sigla Stelei in urmatoarele doua meciuri din 2014, cu Dinamo Kiev si CSMS Iasi in Cupa Ligii.

Negocierile intre cele doua parti vor continua, insa Steaua nu mai are emotii pentru meciul din Europa League. Clubul si MApN vor avea apoi la dispozitie toata iarna sa ajunga la o intelegere definitiva, pana cand va incepe returul de campionat.

12:35 08 Dec

www.sport.ro a obtinut prima reactie oficiala din partea UEFA! Steaua a anuntat federatia europeana ca face eforturi pentru a rezolva problema interna pana joi, cand se joaca meciul cu Dinamo Kiev de pe National Arena!

"UEFA cunoaste situatia si a fost informata ca oficialii clubului incearca sa gaseasca o solutie inaintea meciului din Europa League, de joi. Nu putem face alte comentarii pe marginea acestui caz", au explicat reprezentantii UEFA pentru www.sport.ro!

11:46 08 Dec

Ovidiu Oanta, corespondentul Stirilor ProTV, prezent in acest moment la sediul CSA, anunta ca "in aceste momente are loc prima runda de negocieri, in care oficialii clubului militar le transmit fotbalistilor din Ghencea ca daca vor sa foloseasca in continuare sa foloseasca acest brand, vor trebui sa plateasca."

"Nu se stie clar in ce conditii se duc aceste negocieri, pentru ca ele se desfasoara in spatele usilor inchise, pazite de fortele militare."

La sosire, Valeriu Argaseala nu a dat nicio declaratie, intrand direct in sediul CSA.

11:16 08 Dec

Steaua a ramas in Drumul Taberei. :) Shop-ul din Piata Moghioros functioneaza dupa programul normal, cu produsele pe care le are de obicei la vanzare. Adica materiale care contin sigla Stelei si emblema la care clubul a renuntat la ultimul meci din campionat, dupa decizia Instantei Supreme.

11:02 08 Dec

Valeriu Argaseala a ajuns in aceste momente la sediul CSA pentru negocierile cu generalii. Ramai pe www.sport.ro pentru a afla ultimele informatii de la negocieri.

08:11 08 Dec

NASTASE: "O RUSINE CE SE INTAMPLA" | Ilie Nastase este revoltat de situatia prin care trece Steaua in acest moment. Cel mai important brand din sportul romanesc risca sa se "rupa", daca Valeriu Argaseala nu va gasi o cale de a se intelege cu MApN:

"Mi-au placut "gazdele"", a spus ironic Ilie Nastase, aseara, dupa meciul cu CSMS Iasi. Acesta a continuat: "O rusine ceea ce se intampla in Romania si in politica si in sport. Nu vrem deloc sa devenim o tara normala, asezata. In curand cred ca o sa-mi iau zborul de aici. Nu e normal ce se intampla, avem opt jucatori la nationala, e rusinos ca s-a ajuns in situatia asta. Armata nu va avea niciodata bani", a spus N?stase.

08:03 08 Dec

NEGOCIERI PENTRU MARCA STEAUA |  Valeriu Argaseala si reprezentantii Armatei se intalnesc astazi, in a doua runda de discutii, pentru a stabili viitorul marcii Steaua. Pe www.sport.ro aveti informatii actualizate in timp real cu situatia din Ghencea. Mai multe aflati si la Ora Exacta in Sport, de la 10:00, cu Lucian Lipovan.

08:01 08 Dec

CE A PURTAT GALCA PE PIEPT CU CSMS IASI | Costel Galca a aparut la meciul cu CSMS Iasi cu o emblema modificata a Stelei - FOTO AICI

"Noi respectam decizia, asta s-a decis. E greu pentru un club ca Steaua sa fii fara emblema si toate celelalte, nu e comod, esti la un club care a facut istorie. Sper sa se ajunga la un acord. E o intalnire maine (n.r. astazi). Steaua cred ca va continua la fel ca si pana acum, asa e normal", a declarat antrenorul Stelei dupa meciul cu CSMS Iasi.

07:59 08 Dec
STEAUA, FARA NUME SI EMBLEMA PE TABELA CU CSMS IASI | Steaua a renuntat la ultimul meci al turului de campionat la numele si emblema de pe tabela de marcaj. Insemnele clubului au disparut si de pe tricouri.

Pe tabela de marcaj, in locul siglei Stelei a aparut doar un chenar alb pe fond negru, sub care a fost scris"Gazde". in ceea ce ii priveste pe oaspeti, pe tabela apareau emblema si numele CSMS Iasi.

De asemenea, fotbalistii Stelei nu au avut insemnele clubului nici pe echipamentul de antrenament si nici pe cel de joc. Pe echipamente s-a lipit o banda adeziva neagra pentru a se acoperi insemnele FC Steaua.

In plus, crainicul de la stadionul Stelei nu a folosit numele echipei, ci titulatura "formatia campioana".

Numele Steaua si sigla gruparii bucurestene lipsesc si de pe foaia de joc, iar conducerea clubului a luat decizia sa acopere numele echipei cu banda neagra inclusiv pe imbracamintea oficialilor.

Vineri, Valeriu Argaseala declara pentru Mediafax ca: "Duminica vom pune in aplicare hotararea. Nu vom mai folosi cuvantul Steaua pe echipament si vom juca in tricourile galbene, de deplasare. Am trimis o adresa la MApN prin care am solicitat sa ne intalnim in cursul zilei de luni si ne vom intalni pentru a stabili conditiile in care vom putea folosi emblema si insemnele clubului. Nu se pune problema sa nu putem folosi numele. Suporterii sa stea linistiti"

07:56 08 Dec
RAZBOIUL BECALI - ARMATA PENTRU MARCA "STEAUA" | Instanta suprema a anulat, miercuri, 3 decembrie, printr-o decizie irevocabila, marca Steaua Bucuresti inregistrata de clubul de fotbal al lui Gigi Becali, in procesul intentat acestuia de Clubul Sportiv al Armatei.

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a anulat, prin decizia de miercuri, marca Steaua Bucuresti inregistrata sub nr. 061735 in 29 ianuarie 2004 de SC Fotbal Club Steaua Bucuresti SA.

Clubul de fotbal detinut de Gigi Becali a fost actionat in instanta in 2011 de Clubul Sportiv al Armatei "Steaua" Bucuresti, care a cerut anularea marcii inregistrate de cel dintai.

ICCJ a pronuntat miercuri o decizie finala in acest proces, dand castig de cauza Clubului Sportiv al Armatei. Acesta a fost reprezentat de firma de avocatura Milcev Burbea, specializata in litigii pe proprietate intelectuala.

Printre paratii din dosar a fost si producatorul de vinuri SC Ostrovit SA. Instanta suprema a decis si anularea contractului de licenta incheiat de aceasta societate cu clubul de fotbal, in 2011, pentru folosirea marcii Steaua pe eticheta unor produse.

Citeste si:Steaua
Rată de infectare Covid în țară, 14 mai 2021. Toate județele sunt în scenariul verde
BRAT
Modifică setările cookies