FCSB Sepsi - FCSB Superliga

4 victorii în campionat spală rușinea unui 0-10 în Europa? Florin Caramavrov, după Sepsi - FCSB 0-1

FCSB obține a 4-a victorie consecutivă în prima divizie de la noi și trece pe loc de play-off la finalul turului SuperLigii România.

Florin Caramavrov
Data publicarii: Luni 24 Octombrie 2022, 23:34
Data actualizarii: Luni 24 Octombrie 2022, 23:44

Întrebarea este dacă a meritat să fii terfelit de o trupă modestă din Danemarca pentru a reveni în primele 6 în campionat, după ce te-ai faultat singur vreo 11 etape?

E de noaptea minții cum o echipă care poate transfera tot ce e mai bun din Liga 1 se chinuie să ajungă în play-off și o face doar pentru că a ajuns de râsul Europei. 

E degradant și umilitor pentru fanii acestei echipe, dar ne-am obișnuit de mult cu invențiile  demențiale ale patronului acestui club.

Ca să vobim mai la obiect despre partida de la Sfântu Gheorghe, câștigată de FCSB cu 1-0, trebuie să spun că nu m-a impresionat jocul colectiv al FCSB-ului, ci mai degrabă evoluțiile câtorva jucători ai acestei echipe. 

Patru fotbaliști foarte buni la FCSB

În primul rând, se naște un mare portar, Tîrnovanu, de la meci la meci mai sigur pe el, cu intervenții  decisive, și nu vorbesc numai de penalty-ul apărat, unde Tudorie a executat slab, previzibil, ci de câteva parade senzaționale, de ieșiri eficiente și cu spirit de anticipație pe centrări.

Apoi, am văzut un fundaș stânga de excepție, și l-am numit pe Pantea, cu o foarte bună poziționare în propria treime, cu ieșiri fenomenale din defensivă, cu un aport vizibil pe faza ofensivă. 

Târnovanu și Pantea, ca și Olaru și Cordea, n-ar trebui să lipsească din lotul național convocat de Iordănescu pentru preliminariile europene. 

Sepsi, o dezamăgire

Și două vorbe despre Sepsi: o dezamăgire din punct de vedere al fotbalului produs, cu mulți jucători care nu pot depăși un anumit nivel, mediu spre jos. Patronul Dioszegi aruncă telefonul în propria neputință și în propria strategie care nu poate duce la performanțe în campionat cu astfel de fotbaliști de nivel mediocru. 

FCSB a meritat victoria la Sfântu Gheorghe, pentru că are câțiva jucători care impesionează prin abnegație, ambiție, capacitate de efort și dorința de a se autodepăși. E vorba de cei numiți mai sus: Tîrnovanu, Pantea, Olaru și Cordea. 

Dar rușinea cu Silkeborg rămâne și va fi greu de uitat. 

Modifică setările cookies