Echipa patronată de Gigi Becali și-a asigurat matematic titlul după ce Universitatea Craiova și CFR Cluj au remizat, scor 2-2, astfel că rezultatele campioanei din ultimele trei runde devin irelevante în economia luptei la campionat.
Gigi Becali, patronul celor de la FCSB, se gândește deja la parcursul european din sezonul următor. Vrea să întărească echipa și a fixat un obiectiv îndrăzneț, calificarea în grupele UEFA Champions League, care ar asigura o sumă uriașă pentru bugetul clubului.
Omul de afaceri se arată convins de faptul că echipa sa va juca cel puțin play-off-ul pentru Champions League, performanță care ar aduce, spune el, aproximativ 15 milioane de euro la FCSB.
Gigi Becali și-a făcut calculele: 15.000.000 de euro pentru FCSB!
”Cel mai mult curaj ni-l dă coeficientul. Cel mai important lucru, diamantul pe care l-am șlefuit, e coeficientul UEFA, care ne dă posibilitatea să fim cap de serie până în play-off, să jucăm cu echipe accesibile și să fim favoriți.
Eu cred că play-off-ul îl jucăm sigur. Asta înseamnă nouă milioane de euro, plus altele. 15 sunt asigurate! Și atunci, de ce să nu dau bani ca să iau bani mult mai mulți și să întăresc și echipa? Dau și valoare clubului.
Dacă intru în Champions League, clubul valorează 200-300 de milioane de euro. Nu-l vând, dar contează”, a spus Becali, la Digi Sport.
Când se joacă meciurile din preliminariile UEFA Champions League, sezonul 2025/2026
- Turul 1: 8/9 iulie & 15/16 iulie
- Turul 2: 22/23 iulie & 29/30 iulie
- Turul 3: 5/6 august & 12 august
- Play-off: 19/20 august & 26/27 august
În faza principală din UEFA Champions League vor participa 36 de echipe, iar fiecare formație va disputa 8 partide din septembrie și până în ianuarie.