13,75 mil din drepturile TV intra in conturi Fanii din Romania afla CUM pot sa vada meciurile din Liga I! Cat trebuie sa plateasca

Autor: Sport.ro
Marti 08 Aprilie 2014, 17:55

	13,75 mil din drepturile TV intra in conturi Fanii din Romania afla CUM pot sa vada meciurile din Liga I! Cat trebuie sa plateasca

LPF va incasa la 10 iunie prima rata din drepturile TV pentru sezonul 2014-2015!

Liga Profesionista de Fotbal va incasa, pe 10 iunie, prima rata, reprezentand jumatate din suma de 27,5 milioane de euro pe care firma Intel Sky Broadcast s-a obligat sa o plateasca pentru sezonul 2014-2015, conform contractului de valorificare a drepturilor TV semnat la 4 martie.

Preşedintele lui Dinamo, Constantin Anghelache, a anuntat ca Adunarea Generala a LPF a validat contractul. "Banii sunt cei care se stiu, contractul este semnat si ar trebui sa intre prima transa de bani in jurul datei de 10 iunie. Teoretic acest contract este validat. Inteleg ca LPF a avut discutii cu cei de la Consiliul Concurentei si nu au fost obiectii. Pentru ca acest Consiliu al Concurentei prevede ca orice telespectator sa aiba acces la orice partida si atunci nu puteau sa apara obiectii", a spus oficialul dinamovist la finalul Adunarii Generale.

El a mentionat ca firma Intel Sky Broadcast va fi producatorul partidelor din Liga I, iar televiziunile sau companiile de cablu care doresc sa transmita vor plati o suma de aproximativ 1 euro pentru fiecare abonat. "Firma aceea din Malta transmite, cea care a luat drepturile. Intel Sky (n.r. - firma Intel Sky Broadcast, careia LPF i-a cedat drepturile TV pe urmatorii cinci ani pentru valorificare), ei vor produce meciurile si vor fi preluate de toti cei ai caror abonati platesc si ii obliga pe cei care televizeaza meciurile sa aiba acces la partida respectiva.

Vor transmite meciuri toate televiziunile care cumpara. Fiecare companie de cablu, fiecare televiziune care doreste sa isi imbunatateasca audienta nu are decat sa... pentru o suma modica, in jur de un euro pe luna, are dreptul sa televizeze orice partida. Un lucru pozitiv s-ar putea sa se nasca, pentru ca daca iau parte toate televiziunile si toti cablistii atunci toti care platesc abonament TV pot urmari meciurile.

Orice televiziune poate transmite. Poate transmite meciul transmis de catre cei cu care au facut contract cu cei care difuzeaza jocul ca sa aiba abonatii respectivi accesul acolo. Deci daca platesc zece televiziuni inseamna ca zece televiziuni intra pe canalul pe care se transmite partida", a precizat Anghelache.

Liga Profesionista de Fotbal a anuntat, la 4 martie, semnarea unui parteneriat media valabil cinci ani cu firma Intel Sky Broadcast din Malta, avand ca obiect comercializarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga I. Conform contractului, Liga Profesionista de Fotbal va incasa anual de la Intel Sky Broadcast suma neta de 27,5 milioane de euro pe sezon in cei cinci ani.

Sursa: Mediafax

Citeste doua materiale exclusive www.sport.ro pe tema vanzarii drepturilor TV pentru Liga I!

"Un euro de abonat nu e o suma mare!" Interviu cu un personaj TOP CLASS din piata drepturilor TV. Cum poate schimba LPF formatul

Iorgulescu debarcat, drepturile TV valoreaza 18 mil euro. Material EXCLUSIV cu scenariul unui personaj important din piata media
 

Peste 2,5 de milioane de persoane au murit pe glob din cauza Covid-19. Care sunt cele mai afectate regiuni
BRAT

Modifică setările cookies