GALERIE FOTO „Steaua României” la JO 2022 de la Beijing: Daniela Haralambie zboară cu schiurile pentru o medalie olimpică

Daniela Haralambie Jocurile Olimpice de iarna Beijing Olimpiada de Iarna Beijing 2022 sarituri cu schiurile ski jumping Jocurile Olimpice
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 05 Februarie 2022, 15:15
Data actualizarii: Sambata 05 Februarie 2022, 15:15

Daniela Haralambie este prima sportivă din România calificată în Cupa Mondială de sărituri cu schiurile. 

UPDATE 15:10: Dana Haralambie a încheiat competiția individuală pe locul 25, egalându-și performanța atinsă în ediția anterioară a Jocurilor Olimpice. Săriturile româncei au măsurat 88,5, respectiv 79,5 metri. Noua campioană olimpică este slovena Ursa Bogataj, medalia de argint merge către Katharina Althaus, din Germania, iar podiumul este întregit de slovena Nika Kriznar. 

Daniela Haralambie (24 de ani) este cea mai prezentabilă sportivă din România aflată la Beijing în postura de participantă la Jocurile Olimpice de Iarnă

Săritoarea cu schiurile născută în Săcele va participa sâmbătă, 5 februarie, în competiția organizată pe trambulină normală găzduită de Centrul Național de Sărituri cu Schiurile Zhangjiakou. 

Dana Haralambie, una dintre cele 40 de sportive calificate în finala probei individuale feminine

40 de sportive, printre care Dana Haralambie au acces în competiția propriu-zisă, care se va desfășura în două manșe. După ce fiecare sportivă va executa o săritură, în concurs vor mai rămâne cele mai bune 30 de sportive, care vor avea șansa unei a două sărituri.

Lungimea și punctajul pentru stil obținute în urma celor două sărituri vor forma clasamentul final al competiției. 

„Pentru mine această participare este împlinirea sufletului. Este a doua participare, dar este ca şi cum m-aş fi calificat pentru prima dată. Sunt la fel de bucuroasă ca şi acum patru ani,” a afirmat Daniela Haralambie, notează Digi Sport

„Îmi doresc să mă autodepăşesc la această ediţie. Ultima clasare a fost locul 25 la Jocurile Olimpice, la prima participare. Acum aş vrea mult mai bine, dacă se poate chiar în primii 10", a adăugat sportiva română.

Dana Haralambie, prima săritoare cu schiurile din România, calificată în Cupa Mondială

Cea mai bună performanță înregistrată de Dana Haralambie în lumea săriturilor cu schiurile rămâne locul 9, atins la Râșnov în etapele de Cupa Mondială derulate în 2021. 

În ediția 2021/22 a Cupei Mondiale de sărituri cu schiurile, Dana Haralambie ocupă momentan locul 28, dintr-un total de 61 de sportive participante. 

Daniela Haralambie nu se află la debutul său olimpic, luând parte și în ediția 2018, de la PyeongChang, Coreea de Sud, unde a încheiat competiția pe locul 25. 

Katharina Althaus, Nika Kriznar și Sara Takanashi se numără printre favoritele la un loc pe podium în competiția individuală de sărituri cu schiurile programată pe trambulina de dimensiune 106 metri. 

Andrei Feldorean și Daniel Cacina, calificați în competiția propriu-zisă pe trambulina normală.

România a înregistrat două rezultate pozitive în calificările pentru competiția individuală masculină, programată pe trambulina normală.

Daniel Cacina și Andrei Feldorean s-au clasat pe locurile 40, respectiv 45 în sesiunea de calificări, în urma unor sărituri de 83,5, respectiv 76,5 metri, clasându-se în primii 50 de sportivi.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!