Imagini superbe din "Cuib de pasăre", de la ceremonia de deschidere a JO de iarnă 2022. VIDEO cu defilarea delegației României

JO de iarna 2022 Beijing Cuib de pasare Sporturi
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 04 Februarie 2022, 15:33
Data actualizarii: Vineri 04 Februarie 2022, 15:51

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing a început vineri, pe Stadionul Olimpic ''Cuib de pasăre''.

UPDATE Delegaţia României a defilat la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing, drapelul tricolor fiind purtat de Raluca Strămăturaru şi Paul Pepene.

Capitala Chinei devine astfel primul oraş care găzduieşte atât Jocurile Olimpice de vară (2008), cât şi Jocurile Olimpice de iarnă (4-20 februarie 2022).

Festivitatea va dura mai puţin de două ore şi este realizată de regizorul chinez Zhang Yimou, cel care a regizat şi ceremonia de deschidere a Jocurilor din 2008, circa 3.000 de artişti, în mare majoritate adolescenţi, urmând să performeze pe Stadionul Olimpic.

Preşedintele chinez Xi Jinping va declara Jocurile deschise oficial în jurul orei locale 21:24 (15:25 la Bucureşti), potrivit AFP, urmând ca focul în vasul olimpic să fie aprins la ora 21:47, de către ultimul purtător al torţei olimpice.

Nu mai puţin de 91 de delegaţii sportive vor participa Jocurile de iarnă de la Beijing. Circa 2.900 de sportivi se vor întrece în 109 probe (şapte probe în plus faţă de 2018) în care se vor acorda medalii, la 15 discipline: patinaj artistic, patinaj viteză, patinaj viteză pe pistă scurtă - short-track, schi alpin, schi fond, schi acrobatic, combinată nordică, sărituri cu schiurile, snowboard, bob, skeleton, biatlon, curling, hochei pe gheaţă şi sanie. Haiti şi Arabia Saudită îşi vor face debutul la Olimpiada de iarnă.

  • Numărul bazelor olimpice care vor găzdui întreceri este de 13, în zonele Beijing, Yanqing şi Zhangjiakou, fiecare având un Sat Olimpic.

România va participa la Jocurile Olimpice de iarnă 2022 cu 21 de sportivi, la sanie, bob, schi alpin, schi fond, sărituri cu schiurile, biatlon şi patinaj viteză. Cei doi sportivi care vor purta drapelul tricolor la ceremonia de deschidere a Jocurilor sunt Raluca Strămăturaru (sanie) şi Paul Pepene (schi fond). 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!