Ana Maria Popescu Eduard Novak Jocurile Olimpice Tokyo scrima Jocurile Olimpice Ana Maria Popescu a refuzat să dea mâna cu Novak! Ce spune premierul Cîțu de conflictul celor doi

Ana Maria Popescu a refuzat să dea mâna cu Novak! Ce spune premierul Cîțu de conflictul celor doi

Ana Maria Popescu i-a răspuns lui Eduard Novak. 

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 27 Iulie 2021, 23:29
Data actualizarii: Marti 27 Iulie 2021, 23:48

Ministrul Tineretului și Sportului i-a îmtâmpinat personal pe sportivii români care s-au întors de la Jocurile Olimpice. Printre aceștia, se afla și Ana Maria Popescu, care a refuzat să dea mâna cu Eduard Novak, în urma declarațiilor făcute de acesta.

  • Ana Maria Popescu a refuzat să dea mâna cu Novak! Ce spune premierul Cîțu de conflictul celor doi

Schimbul de replici dintre cei doi a început după ce demnitarul a afirmat că nici dacă Federației Române de Scrimă avea un buget mai mare, Popescu nu putea câștiga aurul la Tokyo. 

După părerea mea, şi dacă bugetul Federaţiei de Scrimă era cu 5 milioane de lei mai mare, Ana Maria nu putea să câştige ieri, sau nu câştiga medalia de aur. Problema este că din spate nu vin încă tineri.

Nu vreau să ducem discuţia în altă parte, să ne bucurăm de această medalie şi să ne concentrăm pe Paris 2024, acolo unde nu mi-aş dori să ajungem şi cu scrima sau cu alte sporturi unde am ajuns cu gimnastica”, a dezvăluit Novak pentru digisport.ro.

Ana Maria Popescu a ținut să îl taxeze pe ministru, chiar pe aeroportul din București. Spadasina a dezvăluit ce condiții dificile de antrenament a avut pentru Jocurile Olimpice și l-a îndemnat să cucerească aurul pe care ea l-a ratat. 

Apropo de finanţare, domnule ministru, pe lângă cei 4, am avut ca sparring partner sportivi de 43 de ani, care s-au retras din activitate, pentru că nu mai am alţii. Îmi doresc tare mult să ajungeţi dumneavoastră la Tokyo şi să luaţi aurul ăla pe care eu n-am reuşit să-l iau.

Şi credeam că mă aşteptaţi cu cecul ăla de 5 milioane, dar nu-i problemă, mai avem timp să mi-l daţi şi să facem o sală nouă pentru copii”, a declarat Ana Maria Popescu la conferința de presă de când a revenit în țară. 

În această dispută de idei a intervenit și Florin Cîțu. Premierul României i-a luat apărara lui Eduard Novak, susținând că a folosit un comentariu nefericit, ci că ar trebui să ne bucurăm de realizările sportivilor noștri.

"A fost un comentariu nefericit al domnului ministru. Până la urmă trebuie să ne bucurăm de fiecare victorie. În același timp trebuie spus foarte clar că finanțarea pentru Olimpiadă nu se face anul acesta, ci din timp.

Cred că este momentul să ne bucurăm și să ne gândim la următoarea Olimpiadă, începând de acum. Să vedem ce putem face să luăm aurul, cât mai multe medalii de aur", a declarat Florin Cîțu la Digi24.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!