Canada Germania Vancouver 2010 JO Vancouver 2010

Scandal inainte de JO de iarna! De ce e Germania acuzata ca incearca sa triseze!

Echipa de skeleton a Canadei i-a acuzat, miercuri, pe germani, ca triseaza cu ajutorul unei componente magnetice plasate pe sanie.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 11 Februarie 2010, 09:40
Data actualizarii: Joi 11 Februarie 2010, 09:40

"Stiu sigur ca au o componenta magnetica la sanie si ma intreb daca este regulamentar", a declarat canadianul Jeff Pain, medaliat cu argint la Jocurile Olimpice de iarna de la Torino, din 2006.

Pain i-a acuzat astfel pe germanii Frank Rommel si Sandro Stielicke. "Nu stiu la ce foloseste acea componenta, dar se afla acolo cu un scop. Cred ca formeaza un camp magnetic cu efect de amortizare, pentru absorbirea socurilor. Insa daca citim regulamentul, vedem ca este interzis sa ai un camp magnetic", a precizat sportivul canadian.
O purtatoare de cuvant al echipei Germaniei, Margit Denglar-Paar, a negat acuzatiile canadienilor. "Echipa Germaniei a fost cea mai controlata de autoritati in aceasta iarna. Cei care au efectuat controalele nu au spus nicio clipa ca sunt probleme cu saniile noastre. Toate saniile sportivilor care termina pe podium la Cupa Mondiala sunt controlate de federatia internationala. Saniile noastre au fost controlate mult si nu au existat probleme", a declarat Denglar-Paar.

In 2006, la Torino, succesul lui Andre Lange si Kevin Kuske la bob a fost umbrit de acuzatiile ca germanii ar fi trisat, desi suspiciunile nu au fost confirmate, in urma unor controale.

Proba de skeleton de la Jocurile Olimpice de la Vancouver va incepe la 18 februarie.

Modifică setările cookies