Copilul care a SFIDAT varsta si sutele de milioane de euro. Imaginile de la SOCI care au facut-o un FENOMEN mondial la 15 ani

Autor: Sport.ro
Duminica 09 Februarie 2014, 14:17

	Copilul care a SFIDAT varsta si sutele de milioane de euro. Imaginile de la SOCI care au facut-o un FENOMEN mondial la 15 ani

► Sparge gheata, Romania! Zi de zi, citeste LIVE BLOG HaraShow, Romania: afli tot ce nu-ti spune nimeni despre Olimpiada de la Soci!

Yulia Lipnitskaya nu va vinde niciodata tricouri cu numarul 10, nu va aparea in niciun top al eficientei, nu va ridica nicio spranceana. Nici macar spranceana lui Ancelotti. Asta pentru ca putini realizeaza ce se poate ascunde in spatele unui nume rusesc pe care il pronunti cursiv abia de la a treia incercare.
 
La doar 15 ani, Yulia este imaginea visului care spulbera si sfideaza realitatea. Cea mai tanara campioana europeana la patinaj din istorie, mai mica cu 2 ani fata de colega sa, Adelina Sotnikova, Yulia a reusit sa intre la Jocurile de Iarna de la Soci 2014 cu mari emotii, incadrandu-se in varsta la limita, 26 de zile.
 
 
Dupa prima aparitie la SOCI 2014, marile publicatii ale lumii au numit-o un "fenomen", un "prodigy", pentru ca antrenorul ei sa o descrie ca pe un adult in pielea unui copil.
 
"De mica s-a pus in pielea unui adult. De aceea pare inchisa mereu", a povestit antrenorul ei pentru New York Times.
 
Cu un punctaj de 72.90 si un program impecabil, Yulia a iesit pe primul loc la SOCI 2014. VEDETI VIDEO AICI
 
Business Insider scrie ca Yulia Lipnitskaya sfideaza cu gratie o situatie in care Rusia nu s-a mai regasit de multa vreme. Odata cu caderea Imperiului Sovietic, fondurile pentru patinaj si patinatori s-au diminuat, iar tara si-a pierdut din puterea impunatoare pe care o arata pana atunci.
 
Varsta ei, elasticitatea incredibila si performantele remarcabile inca de la aceasta varsta o "duc in varful unui sport care e gata sa se reinventeze in Rusia. Ea ar putea fi o forta in anii urmatori.", scrie Business Insider.
 

Sursa foto: Getty
Valul de căldură extremă afectează circulația pe șosele și pe căi ferate. Cum vor circula trenurile
BRAT
Modifică setările cookies